Pokalfinaledag: Gense de østjyske pokaltriumfer

I aften tørner FCK og Brøndby sammen i Pokalfinalen, og i den anledning har vi lavet et nostalgisk tilbageblik over de østjyske pokalvindere

1996: AGF-Brøndby IF 2-0

Målscorere: Peter Degn og Stig Tøfting.

AGF vandt pokalturneringen to gange i 90'erne. Første gang på hjemmebane over B1903 i 1992 og anden gang på et propfyldt nationalstadion den 16. maj 1996.

Det var en kamp mellem den sæsons to klart bedste hold. AGF og Brøndby kørte nemlig også parløb i toppen af Superligaen, hvor en overtidsscoring af Brøndby-målmand Mogens Krogh på Aarhus Stadion var med til at sende mesterskabet til Vestegnen med ét point ned til AGF.

Men inden da kunne AGF dog snuppe sejren i landspokalturneringen, som den hed dengang, hvilket i dag står som klubbens seneste trofæ.

Dagen derpå samlede vi op på kampen og besøgte Fredensvang, hvor vi mødte en flok trætte spillere og trænere.

2001: Silkeborg IF-AB 4-1 

Målscorere: Brian Pedersen, Thomas Poulsen, Henrik 'Tømrer' Pedersen (2).

Efter det højest overraskende danmarksmesterskab i 1994, kunne klubben løfte sit andet trofæ nogensinde, da holdet den 24. maj 2001 slog AB 4-1 i Parken.

Silkeborg lå den sæson endnu en gang godt til i Superligaen, hvor man også hentede bronzemedaljerne. Men efter pokaltriumfen solgte klubben ud af sine profiler. Henrik 'Tømrer' Pedersen røg til engelske Bolton, Thomas Røll skiftede til FC København, mens målmand og anfører Peter Kjær blev solgt til tyrkiske Besiktas.

Samtidig stoppede kamprekordindehaveren Morten Bruun karrieren, og de følgende to år bød på en 9.-plads og derefter nedrykning. Siden pokaltriumfen er klubbens bedste resultat en 5.-plads fra Superligaen 2010/11.

TV 2 Østjyllands Kurt Leth kom forbi både fanbussen og Parken, da Silkeborg IF i 2001 sikrede sig pokaltitlen. Se reportagen her.

2006: Randers FC-Esbjerg fB 1-0

Målscorer: Karsten Johansen

I sæsonen 2004/05 rykkede Randers FC ud af Superligaen på 12.-pladsen. Alligevel formåede 1.-divisionsholdet at spille sig helt frem til pokalfinalen året efter, hvor tre superligahold undervejs måtte lade livet, inden samme skæbne tilfaldt Esbjerg den 11. maj 2006.

Det var kronjydernes fjerde finale i klubbens historie - hvis man medregner årene med Randers Freja - og alle fire gange kunne de løfte trofæet. Kampen måtte i forlænget spilletid efter 0-0 i den ordinære, og da matchvinder Karsten Johansen sendte sejrsmålet i nettet i det 115. minut, fejrede han det ved at tage sin trøje af. Det medførte hans andet gule kort, og dermed rødt. 

Randers FC holdt dog stand de sidste fem minutter, og vandt altså pokalen. Året efter rykkede randrusianerne igen op i Superligaen. I 2013 mødtes Randers og Esbjerg atter i en pokalfinale, men denne gang trak vestjyderne det længste strå med en 1-0-sejr.

Der blev festet både på og udenfor banen i Parken samt i Storegade i Randers, da byens hold vandt pokalturneringen i 2006. Se TV 2 Østjyllands dækning af sejren her.

Pokalfinaler med østjysk deltagelse:

 

DSC_0062

Fakkeloptog mod coronarestriktioner slutter fredeligt

96f50bfe-ee7a-4c4d-a549-2f3b20c5c7f8

Antal indlagte falder, men stor genåbning vil være "leg med ilden", advarer overlæge

IMG_9036

play Kæmpe sten i Gudenåen skaber debat: - Det er jo fuldstændig galimatias

Vaccine dosis.

Bopæl har betydning for vaccinetid: Region vil nu genoverveje kriterier

Vaccine

Vaccineeksperiment forløb gnidningsfrit

Jakob Ellemann-Jensen

Ellemann vil åbne til maj efter vaccination af alle over 50 år