17-årig vinder VM-bronze

Chrstina Siggaard vinder bronze i pigernes juniorløb

Efter en flot spurt vandt cykelrytteren Christina Siggaard fra Silkeborg fredag formiddag VM-bronze for juniorpiger ved cykel-VM i Rudersdal nord for København.

Cykelrytteren måtte kæmpe sig forbi mange konkurrenter i den lange spurt på Geels Bakke.

- Jeg blev lukket inde i spurten, og det var fordi, jeg sad for langt tilbage. Det ved jeg godt, men jeg er rigtig godt tilfreds, siger Christina Siggaard.

Indfriede drøm om top 5-placering
Løbet blev vundet suverænt af Lucy Garner fra Storbritannien, men den 17-årige silkeborgenser nåede takket være en sej indsats på bakken i Holte at indfri drømmen om en placering i top-5. 

Danskeren var ellers for nylig udsat for et grimt styrt under et løb i Middelfart, og hun frygtede straks for sin deltagelse ved VM.

- Jeg fik et ordentlig trælår, og jeg fik et sår i knæhasen. Det sidder og generer og vil ikke hele, men jeg kan ikke huske noget fra selve styrtet, siger Christina Siggaard. 

Det eneste hun tænkte på var, at hun skulle til VM snart.

- Jeg blev samlet op af en bil. Det første jeg sagde, da jeg kom ind i bilen, var VM. Jeg tænkte kun på, om noget var brækket, så jeg ikke kunne køre VM. Det fik jeg fortalt senere af ham, der samlede mig op, siger Siggaard. 

Mange tilskuere
Der var mange tilskuere langs ruten ved juniorernes VM. Langt flere end der plejer at være til juniorcykling for piger.

- Det var helt utroligt med alle de mennesker og danskere langs ruten. Når man kørte op ad stigningen, var det som om, man slet ikke kunne mærke benene, siger Siggaard. 

Siggaards medalje er den tredje danske af slagsen ved cykel-VM på hjemmebane. Tidligere har Rasmus Quaade vundet sølv på enkeltstarten for U/23, mens Mads Würtz Schmidt har vundet guld på enkeltstarten for juniorer.