106 lejligheder bygges i Aarhus Midtby

106 lejligheder bliver opført i Valdemars Have i gåafstand til byens seværdigheder

Foto: Dorthe Paradowski

Et nyt lejligheds-projekt har set dagens lys, og i løbet af de kommende måneder vil 106 lejligheder blive bygget i Aarhus Midtby.

Det er arkitekterne schmidt hammer lassen architects, der i samarbejde med Casa har udviklet det nye boligprojekt, som vil få flere etagers terrænfald.

Horsens-virksomheden Casa har netop indgået aftale med Aarhus Kommune om projektet og køber i den forbindelse en centralt beliggende byggegrund lige ved Musikhuset, Scandinavian Center og ganske kort fra gågaden.

- Vi er stolte over at have vundet dette projekt i hård konkurrence med fire kompetente aktører. Valdemars Have er en yderst attraktiv grund i midtbyen, hvilket fordrer et unikt projekt i høj kvalitet, som vil bidrage til et levende og aktivt bymiljø, siger Claus Schovgaard Rasmussen, der er Senior Developer i Casa, i en pressemeddelelse.

Grunden er placeret midt i en eksisterende karrebebyggelse, og hensigten er at skabe en unik byhave med et grønt fælles frirum for bebyggelsens beboere, og for de mennesker som færdes i kvarteret.

Projektet indeholder 106 lejligheder af varierende størrelse fra mindre 2-værelses til store penthouse-boliger med egen tagterrasse.

Den eksisterende stiforbindelse langs nordsiden af grunden erstattes af en ny slynget sti/rampe til offentlig gennemgang fra Lønvejen til Valdemarsgade.

Opførelsen startes, så snart lokalplanen er på plads.