VIDEO: David Nielsen styrer sin første AGF-træning

Mandag formiddag mødte AGFs nye træner David Nielsen sine spillere for første gang, og han dirigerede flere øvelser på træningsbanen

Lørdag faldt der en bombe i den danske fodboldverden. AGF-træner Glen Riddersholm blev fyret, og i stedet hentede den aarhusianske klub David Nielsen hos konkurrenterne fra Lyngby Boldklub. Mandag havde den nye træner så første arbejdsdag på Fredensvang.

Han ankom til et større presseopbud, og det har da også skabt opmærksomhed hos medier, fans, spillere og alle andre med interesse i Superligaen, at Glen Riddersholm blev byttet ud med den karismatiske Lyngby-mand.

Glen Riddersholms fyring blev forklaret med svingende resultater, og selvom AGF senest vandt 5-1 i Helsingør, så var afskedigelsen ifølge sportschef Peter 'PC' Christiansen og direktør Jacob Nielsen uundgåelig.

- Vores resultater har i en længere periode været for dårlige og vi har præsteret alt for svingende i såvel Superligaen som i DBU Pokalen - en udvikling, vi ikke er trygge ved, sagde Peter 'PC' Christiansen lørdag.

David Nielsen er her på vej ud på grønsværen til sin første træning som AGF-træner. 
David Nielsen er her på vej ud på grønsværen til sin første træning som AGF-træner. 

Hurtigt blev klubben kritiseret for den dårlige timing, og prædikatet 'galehus' blev atter smidt henover AGF. Et som direktøren dog ikke vil have på sig længere.

Kritik fra flere sider

- Jeg synes, at der er stor forskel på en lækket historie på et toilet (en tidligere episode i AGF, red.), og så til det her, hvor ingen medier har opdaget vores dialog med David Nielsen. Jeg ved godt, at medierne vil give os prædikatet galehus, men her sørgede vi for ro i forhold til en kamp, der gav tre livsvigtige point, sagde Jacob Nielsen til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Den kommer som en kæmpe overraskelse for mig, og jeg forstår ikke beslutningen. Men det er selvfølgelig ikke mit job at gøre det. Min fornemmelse er, at folk er i chok og er meget overraskede over det her.

Morten 'Duncan' Rasmussen efter fyringen af Glen Riddersholm

Også hos spillerne skabte træner-skifte polemik. Anfører Morten 'Duncan' Rasmussen og midtbaneslideren Martin Spelmann var højlydt ude og kritisere fyringen.

- Den kommer som en kæmpe overraskelse for mig, og jeg forstår ikke beslutningen. Men det er selvfølgelig ikke mit job at gøre det. Min fornemmelse er, at folk er i chok og er meget overraskede over det her. Glen havde spillernes opbakning, og jeg tror, at 95 pct. af truppen synes, det her er en mærkelig beslutning, lød det fra Morten 'Duncan' Rasmussen til TV2 ØSTJYLLAND. 

VIDEO: Flemming Povlsen mener, at David Nielsen er en light udgave af Jürgen Klopp

Så der venter altså David Nielsen noget af en udfordring i AGF, hvor presset fra alle sider vil være massivt. Også fansene har garanteret en mening om den nye træner. Flere af dem var da også mødt op til første træning mandag.

Herunder forsøger vores fodboldekspert Nick Horup at komme med en forklaring på brugerne, og så svarer han på brugernes spørgsmål. Det foregik i en Facebook Live lørdag efter fyringen.

_DSC0615

Lig fundet i Brabrand Sø: Identificeret som forsvundet kvinde

Sommer restriktioner

Hvad betyder ny vaccineplan for vores sommer? Her er tre eksperters bud

Skærmbillede 2021-03-05 kl. 23.33.32

play Mor kritiserer forhold for fødende: - Det er en falliterklæring

Solskin hav blå himmel

play Tør og kølig lørdag - det vil føles som frostvejr

Lys over Svostrup Web Still

play Se video: Svostrup Kro lyser op for at mindes oversvømmelser

050321 Hjarnø Havbrug 1930 VTR Still

Retssag mod havbrug følges tæt: - De skal ha' lov at rydde op