Håbet lever for AGF efter højdramatisk sejr i Silkeborg

På to straffesparksscoringer af Morten 'Duncan' Rasmussen kan AGF stadig sikre sig overlevelse i Superligaen. Silkeborg kan dog også selv afgøre det

AGF-spillerne jubler foran deres mange medrejsende fans, efter Morten 'Duncan' Rasmussen har bragt dem foran 1-0 kort inden pausen i mandagens kamp mellem Silkeborg IF og AGF. Foto: Bo Amstrup - Scanpix

Robert Skov forsøger på akrobatisk vis at sparke bolden væk i eget felt, men han rammer Elmar Bjarnasson, og så bliver der dømt farligt spil. På det efterfølgende straffespark gør bringer 'Duncan' AGF i front. Foto: Bo Amstrup - Scanpix

1 af 2

Vigtigheden var ikke til at tage fejl af: Silkeborg kunne med en sejr i mandagens kamp mod AGF sikre sig endnu en sæson i Superligaen. Omvendt kunne AGF holde liv i et spinkelt håb om overlevelse ved at slå værterne.

 

Kampen startede noget mere roligt end det omvendte opgør i Aarhus, der endte med en 3-1-sejr til Silkeborg. Begge hold spillede afventende, men det var værterne der sad på spillet.

 

Efter 20 minutter fik Martin Spelmann i midlertid kampens hidtil største chance. Dino Mikanovic spillede ham fri inde i feltet, og Spelmann fik kæmpet sig frem til en afslutning, men den var så dårlig at den strøg hele vejen over banen ud til indkast. Kort efter ramte Spelmann dog inden  for målrammen men også direkte på Thomas Nørgaard.

I en livlig første halvleg kunne Silkeborg også have bragt sig foran efter en god halv time.. Andreas Albers fik bolden i AGF-feltet, men i stedet for at finde en helt fri Skhirtladze eller Skov, så afsluttede han selv med ryggen til - med det resultat at bolden gik langt over mål.

 

Lige inden pausen steg temperaturen  dog for alvor på et uhyre vel besøgt Mascot Park, der i dag kunne fejre sæsonrekord med 5.819 tilskuere.

 

Efter 44 minutters spil forsøgte Robert Skov på kikset vis at sakse bolden, men i stedet ramte han Elmar Bjarnasson og så pegede dommer Peter Kjærsgaard-Andersen på straffesparkspletten. Bittert for Skov, der ikke spillede nogen god kamp denne aften - hvilket nok ærgrede den unge kantspiller ekstra meget, da U21-landstræner Niels Frederiksen var på lægterne.

Lige som ‘Duncan’ gjorde det i sidste rundes 4-0 sejr over AaB, så eksekverede han sikkert fra 11-meters pletten, og han sørgede dermed for, at håbet om overlevelse levede blandt AGF-sympatisørerne.

 

Intensiteten bliver ikke ligefrem mindre i anden halvleg. Flere store chancer i begge ender kulminerede, da Sammy Skytte efter 67 minutter havde hånden på bolden i den rigtigt slemme ende. Endnu en gang straffespark til AGF og endnu en gang gik 'Duncan' op mod pletten.

 

Og heller ikke denne gang kunne Thomas Nørgaard gøre noget ved forsøget fra AGF's topscorer. Morten 'Duncan' sendte den sikkert i nettet og nu mangler han kun ét mål for at tangere Søren Frederiksens rekord for flest Superligamål nogensinde.

 

Det skete dog ikke mandag aften. Den 32-årige angriber havde tilranet sig et gult kort tidligere i anden halvleg og med et kvarter igen blev han skiftet ud, til stor skuffelse for de op mod 1.200 medrejsende AGF-fans. Det gule kort betød samtidig, at 'Duncan' ikke er med i den altafgørende sidste kamp.

 

Intensiteten fortsatte, Silkeborg baksede på for en udligning men AGF holdt stand, og dermed blev 'Duncan' nok en gang dagens mand i skysovs for aarhusianerne.

Nu kan AGF i teorien nøjes med ét point i hjemmekampen mod AaB, hvis Silkeborg samtidig taber ude mod AaB. Vinder Silkeborg derimod, så er de sikret en sæson mere i landets bedste fodboldrække.

Silkeborg IF - AGF 0 - 2 (0-1)

0 - 1 Morten 'Duncan' Rasmussen (45'+)
0 - 2 Morten 'Duncan' Rasmussen (68')

Tilskuere: 5.819 (sæsonrekord på Mascot Park)