AGF donerer billetpenge til lokale formål

Når AGF søndag møder AaB i forårspremieren i Alka Superligaen, sendes en del af billetindtægterne videre til et par lokale projekter

Når AGF og AaB på søndag tørner sammen i fodboldens forårspremiere, er der ikke kun point og håneret på spil.

Der er også penge til et par lokale formål på højkant.

Superligaens hovedsponsor, Alka, og alle superligaklubberne har i denne sæson i fællesskab oprettet en Alka Superliga CSR-pulje, der bakker op om udvalgte sociale indsatser.

De to projekter, AGF samler ind til på søndag, er Springbræt Aarhus og ’Vi Tror På Dig'. 

Begge arbejder for at give unge, sårbare mennesker mod på tilværelsen og hjælpe dem i uddannelse eller beskæftigelse.

Konkret donerer AGF 10 kroner pr. tilskuer på Bravida Mobiltribunen. Oveni det beløb spytter Alka Superliga CSR-puljen også i kassen.

AGF-direktør Jacob Nielsen begrunder, hvorfor det lige netop er de to projekter, der støttes:

- Både Springbræt Aarhus og ’Vi Tror På Dig’ gør et stort arbejde for at hjælpe unge mennesker, der på den ene eller anden måde har det svært. Det er en prisværdig og samfundsvigtig indsats, som vi gerne vil være med til at skabe opmærksomhed omkring og give en hjælpende hånd, siger han i en pressemeddelelse. 

Louis Mogensen er projektleder for Springbræt Aarhus. Han ser spændende perspektiver i samarbejdet med AGF.

- Springbræt Aarhus er stadigvæk i sin spæde start, og det har enorm betydning for os, at AGF har sagt ja til at støtte os. Den opmærksomhed, vi nu får, vil helt sikkert hjælpe os godt på vej i det videre arbejde, og det vil give de unge mennesker, vi har under vores vinger, nogle muligheder og tilbud, som vil gøre en forskel for dem, siger Louis Mogensen i pressemeddelelsen.

Projektet ’Vi Tror På Dig’ er en del af organisationen Fundamentet, der hjælper udsatte og sårbare borgere i Aarhus.

Steffen Rasmussen er daglig leder af Fundamentet:

- At AGF vælger at bakke os op, ser vi lidt som en blåstempling af det arbejde, vi laver, og vi er stolte af, at Byens Hold har peget på os. Vi forsøger at hjælpe udsatte unge – typisk tidligere misbrugere - tættere på uddannelse eller beskæftigelse, og opbakningen fra AGF kan være med til åbne nye døre for os, siger Steffen Rasmussen i pressemeddelelsen.

Du kan læse mere om Springbræt Aarhus her og "Vi Tror På Dig" her