10.000 kroner i døgnet: 25 kilometer rør varmer AGF's bane

En fodboldbane kræver varme, øl-ledningerne må ikke fryse til, og så skal tilskuerne have kaffe. Vi har kigget på forberedelserne forud for AGF-FCK

Dybt nede under Ceres Park, mellem murer der blev bygget i 1930'erne, ligger det varmeanlæg, der sørger for at AGF's hjemmegræs ikke bukker under for frosten i vintermånederne.

Her varmes vandet op til mellem 46 og 48 grader, inden det sendes ud i mere end 25 kilometers varmeslanger, der løber på tværs side om side 20 centimeter under hele grønsværen på Ceres Park. 

Jesper Tinggaard forklarer her mere om, hvordan de optimale temperaturer er for en Superliga-bane.

På søndag tager AGF imod FC København, og som det er tilfældet for alle andre Superliga-klubber (undtagen dem, der spiller på kunstgræs, forstås) er naturens kræfter en udfordring for AGF. 

Det er samtidig en særdeles dyr fornøjelse. Siden den 1. februar har varmeanlægget under banen nemlig kørt på højtryk, og det koster cirka 10.000 kroner i døgnet. 

Det er ikke nemt at pleje en græsbane, når det er så koldt. Flemming Skytte, driftsleder i Ceres Park & Arena, forklarer, hvad man kan gøre for at sikre de bedste betingelser.

Forventer 10.000 tilskuere søndag

Nogle af de penge kan tjenes hjem igen, når FC København søndag kommer på besøg. Her forventer AGF nemlig et stort fremmøde på lægterne.

- Vi opfordrer folk til at komme herud. Man skal ikke være så bange, for det skal nok blive en fed oplevelse. Kampene mod FC København er altid sjove her i Aarhus.

- Der kommer mange mennesker, og der skal nok blive en fodboldfest. Så vi håber, at vi rammer de 10.000, lyder det fra klubbens kommunikationschef, Søren Højlund Carlsen, der også fortæller om udfordringerne med øl-ledningerne og øvrige vandrør til boderne på stadion.

Kommunikationschef i AGF, Søren Højlund Carlsen, fortæller her om alle de ting, klubben skal have styr på uden for banen, når frosten har overtaget.

AGF ligger i øjeblikket på 11.-pladsen i Superligaen. De forsvarende mestre fra FC København er med to sejre i træk kravlet op på rækkens femteplads. 

Kampen mellem de to hold fløjtes i gang søndag klokken 16:00 fra Ceres Park.