Islandsk eventyr slut for tidligere AC Horsens-angriber

Efter tre måneder med succes på Island sigter André Bjerregaard nu mod nye eventyr. Hvor han ender, er der dog ingen afklaring på

André Bjerregaard nød opholdet i islandske KR Reykjavik, men han forventer at fortsætte karrieren et andet sted efter nytår. Foto: Allan Baden

I sommerens transfervindue rykkede AC Horsens-angriberen André Bjerregaard til Island for at prøve lykken i hovedstadsklubben KR Reykjavik.

Nu er den sæsonen i Urvalsdeild – som den bedste islandske række hedder – færdig, og dermed ligner det også et farvel til øen for Andre Bjerregaard, der dog ikke kan svare på, hvad fremtiden bringer.

- Det er et godt spørgsmål. Jeg står og er fri på markedet og skal ud og finde et nyt sted at spille, fortæller André Bjerregaard til TV2 Østjylland.

Læs også Horsens sender angriber til den islandske hovedstad

- KR har sagt, at de gerne vil beholde mig, hvis vi kan finde ud af noget. Men der er lang tid endnu, så jeg venter og ser på hvilke muligheder, der opstår.

Den 26-årige angriber er nu tilbage i Danmark. Han afviser ikke at fortsætte på Island, men han vælger at se tiden an. Da han stadig er på kontrakt i KR Reykjavik, må han dog først skifte til januar.

- KR er ikke min førsteprioritet. Nu gælder det om at have is i maven. Der er lang tid til klubberne igen begynder at kigge på spillere, fortæller angriberen, der ikke vil afskrive noget.

- Jeg er egentlig åben for det meste.

Niveauet overraskede

Sæsonen var på klubplan en skuffelse for KR Reykjavik, der for første gang i fem år sluttede uden for top 3 i den bedste række, men personligt gik det godt for André Bjerregaard.

Han startede inde i sine ti første kampe for klubben og scorede fire mål.

- Det har været superfint sportsligt for mig, og jeg fik givet et godt indtryk af mig selv deroppe.

André Bjerregaard fik også et godt indtryk af islandsk fodbold i de knap tre måneder, han tilbragte på øen.

- Det har været noget lidt andet end Superligaen. Det har været fint at komme ud og prøve noget andet og opleve noget andet. Og jeg er på nogle måder overrasket over niveauet deroppe. Der er rigtig mange gode fodboldspillere.

Den bomstærke spydspids fik dog en træls afslutning på det islandske eventyr, da han blev skadet og måtte gå glip af de sidste to kampe i sæsonen.

- Jeg blev savet midt over i tredjesidste kamp. Så det var lidt træls, lyder det fra André Bjerregaard, der dog snart forventer at være ovre skaden.

André Bjerregaard har fået hele sin fodboldopdragelse i AC Horsens, men han regner som udgangspunkt ikke med en retur til Bo Henriksens tropper.