Wammen tilbage på gymnasiet

Skal gøre eleverne klogere på forebyggelse af terrorisme

01:22

1 af 2

For forsvarsminister Nicolai Wammen var Christiansborg mandag byttet ud med Marselisborg Gymnasium, hvor han engang selv var elev.

Forsvarsministeren besøgte det traditionsrige gymnasium for at holde et foredrag om Danmarks rolle i kampen mod terrorisme. Foredraget har længe været planlagt, men tog udgangspunkt i en helt aktuel begivenhed, nemlig terrorangrebene i Paris.

- Jeg synes, det er vigtigt at komme ud og fortælle de unge om, hvorfor vi skal stå vagt ved vores demokrati. Mit budskab er, at vi passer på ytringsfrihed, retten til forskellighed og at vi ikke lader os bøje for terror, og det gælder både unge og resten af vores samfund, siger forsvarsminister Nicolai Wammen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Under foredraget var det muligt for eleverne at stille forsvarsministeren spørgsmål.

- Det var nogle gode spørgsmål, de havde, og det er vigtigt, man har den direkte diskussion - eleverne og jeg som minister. Jeg blev lidt klogere af at være herude og høre, hvad der rører sig blandt de unge, og jeg er glad for det stærke engagement, de har, siger forsvarsminister Nicolai Wammen.

Se interviewet med Nicolai Wammen i videoen øverst.