Vinterhjælp til stork: Den kan overleve, hvis den får mad nok

Foreningen Storkene.dk sender fryser med fisk til Viby ved Aarhus, hvor stork vandrer rundt på mark

I mere end et døgn har en stork vandret rundt på en mark i Aarhus-forstaden Viby. Indtil nu har den levet af brød, rejer og andre madvarer fra supermarkederne, som hjælpsomme folk i området har fodret den med.

Nu er der snart mere næringsrig mad på vej til den sultne fugl. I morgen, lørdag, ankommer en frivillig fra foreningen Storkene.dk med en fryser fyldt med fisk.

- Vi har sat en køreplan i gang. Vi har også netop bestilt en rede, som vi sætter op i næste uge, fortæller formand for Storkene.dk Jess Frederiksen til tv2oj.dk.

Storken blev første gang opdaget torsdag formiddag af Jens Jørgen Dyrbjerg og Jacob Nansen, der var i færd med at køre jord med deres traktorer i Viby.

Video: Stork spankulerer rundt og spiser sandwich nær Aarhus

De opdagede den langbenede fugl, som viste sig at være ganske nysgerrig. Den kom helt tæt på de to mænd og satte sig på et tidspunkt på traktoren.

- Hver gang vi kører med traktoren, kommer den flyvende hen til os, siger Jens Jørgen Dyrbjerg.

Bliver på grund af mad

I dag ankom ornitolog Hans Skov, som er medlem af Storkene.dk, til marken ved Viby for at se nærmere på storken sammen med Jens Jørgen Dyrbjerg.

Her kunne han se, at storken er ringmærket i Danmark, men på grund af sneen var det svært at se, hvilket nummer, at storken havde og kunne derfor ikke identificere den.

Hvad han kunne se, var, at der var tale om en uerfaren fugl, hvilket nok også er forklaringen på, at den ikke er trænet i at flyve sydpå:

- Det er en ungfugl, fordi næbbet ikke er ordentligt rødt endnu. Det bliver den først det første leveår, siger Hans Skov.

Ifølge Hans Skov er der formentlig tale om enten en stork fra Gundsølille ved Roskilde eller fra Smedeager i Sønderjylland, hvor der har levet storkepar.

Der er for en uge siden blevet set en stork ved Kalundborg og for få dage siden også en ved Kysing ved Norsminde. Efter alt at dømme den samme stork, som nu har slået sig ned syd for Aarhus.

- Den er ikke dummere, end at den tænker, at her får jeg mad. Her skal jeg holde mig til, siger Hans Skov og fortæller videre:

- Den er klar over, at her kan den overleve. Hvis bare den får mad nok.

Du kan se en video-reportage øverst i artiklen med Hans Skov og Jens Jørgen Dyrbjerg, der fredag var ude for at kigge til storken.

IMG_3118

playSkrædder bad om hjælp - nu deler tusindvis hans besked

IMG_1615

Over 7000 har skrevet under på Rikke og Kathrines forslag

IMG_4581

playBenny har lejligheden fyldt med Star Wars - og konen ligner Princess Leia

Vaccine dosis.

Vaccinationer udsat: Frontpersonale på COVID-19 afsnit får ikke andet stik som planlagt

test corona covid-19

33 smittede danskere har fået falsk negativ test i Dubai

karen_klarbaek.jpg

Krisen har ikke ramt Karen: Hun sælger masser af garn