Vild politijagt endte på loft

Natten til onsdag jagtede en patrulje en bil med tre unge mænd. Efter en vild jagt blev de tre anholdt på et loft i Terp.

Jagten på tre passagerer i en bil endte på et loft i Terp ved Aarhus. Genrefoto. Foto: Mads Claus Rasmussen - Ritzau Scanpix

En simpel politiforretning om et manglende kørekort endte med en dramatisk biljagt klokken halv tre natten til onsdag. 

En betjent genkendte føreren af en bil, da patruljebilen holdt for rødt lys i krydset Havkærvej og Viborgvej i Tilst. Betjenten vidste, at den 20-årige mand ikke havde noget kørekort, og patruljen forsøgte at standse bilen. 

Men den idé var den unge bilist ikke med på. Han satte i stedet farten op og fortsatte ud ad Viborgvej i høj fart,.

Politiets speedometer nåede op over 160 km/t på strækningen, hvor fartgrænsen er 70 km/t. 

Læs også Politijagt ved Bazar Vest endte brat: Ung mand ramte parkeret bil

Bilen med de tre unge mænd fik hurtigt et forspring, men på Tilst Vestervej var det tæt på at gå galt, da føreren foretog en kraftig opbremsning og ramte en kantsten. Politipatruljen nåede frem til bilen, der dog øgede farten igen og fortsatte.

Måtte kortvarigt opgive 

Politiet mistede kort efter deres mål af syne og måtte i første omgang opgive at fortsætte biljagten. 

Med hjælp fra en vågen borger lykkedes det alligevel at finde frem til bilen, som var blevet parkeret på Elstedvej i Terp nord for Aarhus. Flere patruljer - inklusiv en hundepatrulje - blev kaldt til stedet, og det lykkedes hurtigt at finde de tre mænd på et loft, hvor de forsøgte at gemme sig.

Læs også Lang politijagt med 200 km/t stoppede med søm og punktering

Den 20-årige mand, der kørte bilen uden kørekort, blev sigtet for at køre for stærkt, for ikke at standse bilen, da politiet bad ham om det, for at køre for voldsomt og for at køre uden kørekort. 

De to andre blev også anholdt og bragt til politigården i Aarhus.