Vil ikke deltage i valgkampen

Aarhusianske økonomer varsler om lav profil frem til valget

Med Venstres nye kampagne, "Bag Facaden", hvor partiet kræver svar på en lang række især økonomiske spørgsmål fra Helle Thorning-Schmidt (S) og Villy Søvndal (SF), er valgkampen allerede inden sin officielle udskrivelse nu gået ind i en ophidset fase.

Faktisk så ophidset, at flere økonomer, som Information har talt med, vil trække følehornene til sig i debatten.

- Det tror jeg nok, at de fleste vil. Det bliver meget skingert nu, og hver gang, man siger noget, vil det blive udlagt som support for den ene og den anden side, siger økonomiprofessor og tidligere medlem af regeringens arbejdsmarkedskommission, Michael Svarer fra Aarhus Universitet.

Det samme siger tidligere overvismand Torben M. Andersen, der ligeledes er økonomiprofessor på Aarhus Universitet.

- Når debatten kører, som den gør nu, er det utroligt svært at komme ud med faglige synspunkter. Fra både journalister og politikere bliver der hele tiden lagt det filter ind, der siger:

Betyder det så, at du er for den blå eller den røde plan?, siger han og fortsætter:

- Dermed kommer vi ud på en politisk glidebane, hvor vi har en enorm stor risiko for at blive udsat for beskyldninger for at vælge side.

Torben M. Andersen opfordrer i stedet vælgerne til at holde øje med bolden og ikke de arm- og bensving, som de politiske duellerende parter kommer med.

- Det er svært at være vælger, for man bliver fanget i den her talstorm, som man ikke har nogen chancer for at vurdere. Men man skal holde fast i at begge parter er enige om, at der er nogle problemer, der skal løses, og at svaret især er tiltag, der skal øge beskæftigelse, siger han til Information.