Vil du handle om natten?

Netto åbner 24-timers butik

Fra på fredag begynder Netto ved Århushallen tæt på Hovedbanegården at holde døgnåbent.

Vågner du op om natten med en stærk trang til at fylde hele eller halve indkøbsvogne med discount-dagligvarer, så får du snart mulighed for at drøne i Netto på alle tider af døgnet.

Dagligvarekæden begynder i december at holde døgnåbent i udvalgte butikker tre forskellige steder i landet.

I Aarhus gælder de udvidede åbningstider i Netto-butikken i Århushallen ved Skt. Knuds Torv tæt på Banegårdspladsen.

Udover butikken i Aarhus gælder de nye åbningstider også for Netto på Rådhuspladsen i København samt en forretning i Lyngby ved København.

Ændrede indkøbsmønstre

Ifølge Nettos danske landedirektør, Brian Seemann Broe, er tiltaget en konsekvens af ændrede indkøbsmønstre hos kunderne. Samtidig vil døgnåbne butikker også kunne skabe mere omsætning om dagen, da ansatte om natten vil kunne fylde nye varer på hylderne og gøre rent, mener han.

- Vi vil have forbedret kundeoplevelsen om dagen og samtidig dække et behov hos dem, der har brug for at handle på alternative tider af døgnet. Det er det, der er planen, siger Brian Seemann Broe.

Ekspert i forbrugertrends og detailhandel Flemming Birch fra konsulentvirksomheden Birch & Birch kalder Nettos tiltag for "det sidste søm i kisten" for lukkeloven.

- Det første søm blev hamret i kisten efter liberaliseringen af lukkeloven. Nu ser vi enden på hele den gamle indkøbsadfærd, som var dikteret af regler og love om, hvornår vi som forbrugere må handle, siger han til Berlingske.

Lukkeloven blev i 2012 afskaffet og erstattet af en helligdagslovgivning, der gør, at butikkerne generelt skal holde lukket på helligdage, grundlovsdag, juleaftensdag og nytårsaftensdag efter klokken 15.00.