VIDEO: Stort kryds i Aarhus rammes af letbane-arbejde

De næste fire uger kan blive en udfordring for trafikanter i det nordlige Aarhus

Fredag aften præcist kl. 20 gik en række mænd iklædt gule veste i gang med at spærre for dele af trafikken i et af Aarhus' mest trafikerede kryds.

I de kommende to uger er der sat en stopper for, at bilister fra Randersvej kan svinge til venstre i krydset ved Hasle Ringvej nær vandtårnet i den nordlige del af byen.

Krydset er et af Aarhus' allermest trafikerede og anvendes af mange af de pendlere, der hver dag kører ind og ud af byen.

I løbet af weekenden skal asfalten i krydset skæres og graves op, hvilket giver en del støjgener i området omkring krydset. På mandag fortsætter arbejdet med at støbe beton og lægge skinner. 

SE OGSÅ: Guide til bilisterne: Det betyder letbanearbejdet for dig 

Efter cirka to ugers arbejde åbnes der op for, at bilisterne på Randersvej igen kan svinge til venstre i krydset ved Hasle Ringvej. Til gengæld går arbejdet ind i sin næste fase, hvor andre trafikanter sendes ud i omkørsler i stedet for at anvende krydset.

Efter arbejdet i krydset Randersvej/Hasle Ringvej varer cirka fire uger, fortsætter arbejdet med at anlægge skinner andre steder. Der skal desuden anlægges kørestrøm på hele strækningen. Dette arbejder finder sted i efteråret.

Det er planen, at letbanen skal stå klar til brug i maj 2017.

Præcist kl. 20 gik letbanearbejdet i gang i krydset Randersvej/Hasle Ringvej.