VIDEO: Kom ombord på skibet der hjalp med at finde Kim Wall

Aurora er Aarhus Universitets topmoderne forskningskib. Det bruges blandt andet til at assistere politiet i forbindelse med kriminalsager

02:54

Du kan et sammenklip af TV2 ØSTJYLLANDs besøg ombord på skibet AURORA og interviewet med skipper og forsker Torben Vang her.

Forskningsskibet AURORA var med, da der for knap to uger siden blev gjort et afgørende fund af ligdele i sagen om mordet på den svenske journalist Kim Wall.

Forskningsskibet tilhører Aarhus Universitet og bruges, foruden til forskning, altså også i forbindelse med kriminalsager, hvor det kan assistere dykkere og politi.

Læs også Læge frygter patienternes fremtid: Hvem skal tage over efter mig?

- Vi sejler rundt med noget måleudstyr, og vi har noget viden, der kan bruges i sådan nogle sager, siger Torben Vang, der er forsker og skipper på Aarhus Universitet.

Besøg fra hele verden

Skibet AURORA er et berygtet et af slagsen. Der kommer således folk fra hele verden til skibet for at være med ombord.

- Vi har folk ombord fra USA, Kina, Sydafrika, Mexico. Det er lidt sjovt at møde så mange forskellige kulturer, siger Torben Vang.

Læs også Flygtning fik stjålet sin identitet af ny aarhusiansk ven

Man det bærer også nogle vanskeligheder med sig at skulle huse folk fra forskellige dele af verden.

- Det kan godt være lidt en udfordring, at der er forskellige opfattelser af mande- og kvinderoller ombord på et skib, og hvad man skal og ikke skal, når man er med. Men det rummer vi også, siger skipperen.

TV2 ØSTJYLLAND sendte torsdag direkte på vores Facebook-side fra skibet. Du kan se hele videoen herunder.