- Vi holder meget tæt øje

Borgmesteren om unge i ekstremistiske miljøer

01:49

1 af 2

Gårsdagens angreb mod det franske magasin Charlie Hebdo, der kostede 12 mennesker livet, får nu Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) til at understrege vigtigheden af at holde øje med unge, der færdes i ekstremistiske miljøer herhjemme:

- Vi holder meget tæt øje med de unge mennesker, som har været dybt involverede eller flytter med ekstremistiske miljøer. Dem skal vi holde øje med. Det er i høj grad politiet og efterretningstjenestens opgave, men vi skal sørge for at de unge mennesker kommer tilbage til samfundet, siger Jacob Bundsgaard til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Han fortsætter:

- De skal straffes, hvis de har gjort noget kriminelt, men ellers skal de hjælpes ud af den radikalisering, de har været inde i. Det er jo helt forfærdeligt, det, vi oplever.

Se også: - Jeg føler rædsel og afsky

Jacob Bundsgaard forsikrer, at sikkerheden i Aarhus er høj, og at man ikke må sætte hverdagen på hold pga. angrebet i Paris:

- Vi har en effektiv efterretningstjeneste i Danmark, som flere gange - også i forhold til Aarhus - har afværget mulige attentater, og derfor er det jo vigtigt, at vi alle sammen er opmærksomme, men at vi i øvrigt insisterer på at leve vores liv med et åbent, demokratisk samfund, hvor det er til at komme til hinanden, og hvor den sikkerhed, vi har, ikke lægger hindringer i vejen for, at vi kan leve vores liv.

Hør Jacob Bundsgaard fortælle mere om, hvad der skal gøres for at undgå et lignende angreb i Aarhus i videoen øverst på siden.