Venstre langer ud efter rådmanden

Partiet savner action fra kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad i sagen om de yderliggående moskéer i Aarhus

Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R) ser passivt til, mens imamer i de aarhusianske moskéer blandt andet rådgiver muslimske kvinder om ikke at gå til politiet, hvis de bliver udsat for vold. Det mener Venstre i hvert fald. Partiet ønsker kontrol og muligheden for at fratage muslimske foreninger deres støtte. Rådmanden afviser kritikken.

- Man kan komme i tvivl om rådmand Rabih Azad-Ahmads mission. Er det at please imamernes adfærd? Den hverken kan eller vil vi acceptere i Venstre, lyder det fra politisk ordfører Gert Bjerregaard (V) i en pressemeddelelse.

DF-forslag: Luk moskéen på Grimhøjvej

Udmeldingen kommer i kølvandet på TV 2 dokumentaren "Moskeerne bag sløret", der afslører flere imamer i at undervise i stening af kvinder og rådgive dem til aldrig at nægte deres mand sex. Bjerregaard ønsker derfor en større og mere omfattende kontrol af de muslimske foreninger.

Skal jagte muslimske foreninger

- For Venstre handler det om, at vi med alle lovlige midler jagter de foreninger, som ikke følger de demokratiske værdier, som vores land er bygget på. Derfor vil vi opfordre rådmanden til straks at tage stikprøver af de foreninger, som har relationer til de meget yderliggående imamer, siger Gert Bjerregaard.

Hans partikollega Bünyamin Simsek har i denne sammenhæng også været ude at foreslå, at muslimske foreninger skal kunne fratages al støtte, hvis de ytrer sig på disse måder.

Debattør: Imamer vil vie uanset hvad

Kulturrådmanden Rabih Azad-Ahmad siger, at det i denne sag er vigtigt, at politikerne besinder sig og ikke foreslår noget, der er i strid med loven. Det mener han, at Venstre gør.

- Vi har som politikere et stort ansvar. Det er afgørende, at vi er os det ansvar bevidst og lader fornuften vinde over følelserne. Tv-programmerne viser nogle synspunkter og en adfærd, som vi ikke skal acceptere, men det er vigtigt, at vi tænker os om og ikke laver noget, der vil være direkte ulovligt, lyder rådmandens modsvar til Simsek og Bjerregaards udtalelser.

Skal altid følge loven

Han påpeger, at reglerne er sådan, at der ikke kan gives støtte til gudsdyrkelse og kirkelige handlinger, mens der kan gives støtte til, at børn samles om andre aktiviteter i en kristen eller muslimsk forening. Den beslutning har et bredt politisk flertal i Aarhus Kommune bag sig.

Rådmand: Stormoské vil forstærke parallelsamfund

- Jeg synes, at det er væsentligt at holde fast i, at et hvilken som helst mindretal ikke behøver at være enig med flertallet for at skabe folkeoplysende aktiviteter, og dermed få adgang til offentlig støtte, forklarer Rabih Azad-Ahmad.

Han pointerer, at programmerne viser nogle problemer, som byrådet skal have løst, men at han ikke vil være med til at bryde loven for at gøre det.