Venstre forlader Helhedsplanen

Kan ikke acceptere placering af moské på Bautavej

Opbakningen til Helhedsplanen smuldrer lige nu i Aarhus Kommune. Først trak de konservative stikket, og nu træder Venstre også ud af Helhedsplanen.

Venstres exit sker som konsekvens af borgmester Jacob Bundsgaards (S) beslutning om at godkende opførelsen af en moské på Bautavej i Gellerup.

Ifølge Venstres politiske leder, Bünyamin Simsek, går denne placering imod visionen i Helhedsplanen.

- Venstre kan på ingen måde acceptere, at borgmesteren spiller hasard med Helhedsplanens vision ved at placere en moské klods op af Gellerup. Forudsætningerne for vores underskrift på Helhedsplanen er ændret. Og derfor trækker vi nu vores støtte, siger Venstres politiske leder i Aarhus, Bünyamin Simsek, i en pressemeddelelse.

- Da vi med den tidligere borgmester forhandlede os frem til en aftale, var det med et klart krav fra Venstre om, at et stort mosképrojekt ikke kunne placeres i nærheden af Gellerup. Nu har Jacob Bundsgaard alligevel sagt ja til en placering tæt ved Gellerup, og derfor kan vi ikke længere være en del af aftalen.

Efter at både Venstre og Det Konservative Folkeparti er trådt ud af Helhedsplanen, står borgmesteren nu tilbage med et spinkelt flertal, der kun tæller den røde blok.