Vandflyver til København

Tæt på godkendelse af ekspresrute

01:55

Foto: Samsoe Seaplanes

1 af 2

En ny indenrigsflyrute mellem Aarhus og København kan sandsynligvis snart se dagens lys.

Selskabet Samsoe Seaplanes mangler således kun en enkel myndighedsgodkendelse, inden man kan søsætte en vandflyverute mellem havnene i de to byer. Det oplyser rejsenettjenesten Check-In.

SAS og Cimber Sterling, der begge flyver til Aarhus Lufthavn, samt DSB skal dog ikke være for bange for den kommende konkurrent, lyder vurderingen fra Check-In.

Planen er at benytte en Cessna 208 Caravan med plads til ni passagerer og flyve tre-fire gange om dagen hver vej.

Enkeltbillet koster 1.500 kr.
En enkeltbillet ventes at koste omkring 1.500 kroner. Men de penge er givet god ud, mener Rune Balle, der står bag planerne.

- Målgruppen for denne rute er advokater, revisorer og lignende, der ofte fakturerer 2.500 kroner i timen. En togtur fra København til Aarhus vil således koste deres klienter op mod 10.000 kroner, siger Rune Balle, der også ser politikere og journalister som potentielle kunder.

Havnene i både Aarhus og København i de to byer har sagt ja til projektet.

- Det samme har Trafikstyrelsen, Søfartsstyrelsen, Søværnets Operative Kommando, Politiet og Fiskeritilsynet.

Kommuner: Det lyder spændende
Og de to kommuner synes også, det lyder spændende. Så nu venter vi blot på Kystdirektoratet, forklarer Rune Balle til Check-In.

Turen ventes at tage 45 minutter. I København vil der være ombordstigning fra en pontonbro ved Langelinie. Herfra vil flyet sejle ud i Øresund og starte. I Aarhus er det planen at lægge til kaj i den yderste del af Østhavnen.

Kystdirektoratet har indikeret, at de ser med stor velvilje på projektet. Men sagen er principiel, da den handler om hvorvidt der skal laves en miljøorienteret VVM-undersøgelse, når der etableres en søflyveplads herhjemme.