Valget i 2013: Forventet rød sejr

Ved kommunalvalget i 13 slog Jacob Bundsgaard sin forgængers stemmerekord, og venstrefløjen skaffede sig et sikkert flertal

03:57

1 af 2

39.237 stemmer! Så mange hev nuværende borgmester Jacob Bundsgaard (S) hjem ved det seneste kommunalvalg. Sammen med De Radikale og SF dannede Socialdemokratiet et rødt flertal. Udenfor stod Enhedslisten, der på trods af et godt valg blev overset.

Venstre står til fremgang i Aarhus

- Der vises ikke tillid til de vælgere, der har stemt på os. Det kan være tidligere socialdemokratiske vælgere, som er utilfredse med deres politik, og derfor har lagt stemmen hos os. Han er åbenbart ligeglad med det, fordi han har noget, han skal betale for hos Radikale og SF, lød det fra Enhedslistens Jette Jensen efter valget.

Uenighed om infrastrukturen

Borgmester Jacob Bundsgaard valgte nemlig at kvittere De Radikale og SF, for det store ansvar som han mente, partierne havde taget tidligere. Så selvom Enhedslisten efter kommunalvalget var det 2. største parti på venstrefløjen, fik eksempelvis SF'eren Thomas Medom en rådmandspost.

Vellidt borgmester: Aarhus er i en god udvikling

Under valgkampen var det især trafiktrængslen og den kollektive trafik, som blev debatteret mellem kandidater. Hos Marc Pereras Konservative var man stor fortaler for et bedre vejnet, imens flere på den anden fløj i stedet talte om bedre offentlig transport.

I den forbindelse optrådte borgmesterkandidaten for Socialdemokraterne, Jacob Bundsgaard, som den mæglende part, og generelt lagde han op til brede flertal henover midten i det aarhusianske byråd.

- Vi skal samarbejde tæt sammen - det er byen bedst tjent med, lød det fra Jacob Bundsgaard.

Og det er da også sidenhen lykkes for socialdemokraten, der blandt andre har samarbejdet med den store stemmesluger fra Venstre, Bünyamin Simsek.

Se hele tilbageblikket øverst på siden.