Utilfredshed med kæmpe byggeprojekt

Aarhus Kommune ventes at godkende en ændring af lokalplanen til offentlig fremlæggelse, men ikke alle er glade

Første skridt imod at få godkendt planerne om at omdanne området omkring Psykiatrisk Hospital i Risskov til et stort boligområde går i gang i aften, onsdag.

Her er der byrådsmøde i Aarhus Kommune, og den første godkendelse af ændringen af lokalplanen ventes at gå igennem.

Byggeriet ville ifølge kommunen ende i 1.050-1.200 nye boliger, så der er tale om et større byggeprojekt. Det bekymrer de allerede bosiddende naboer i området, der ikke mener, at deres behov er taget tilstrækkeligt med på råd.

- Der er planlagt en vild byggeplads hos naboerne, og vi synes, den er for vild. For det første vil der blive bygget lige op til os, og der vil være meget byggestøj og tung trafik ind i området. I anden omgang, når boligerne er opført, synes vi ikke, at det virker til, at der er tale om en bæredygtig udvikling for området. Der er allerede nu mangel på institutionspladser og skolepladser, siger Peter Nordholm Andersen, der er talsmand for borgergruppen 'For meget, for tæt, for højt', der stiller sig kritiske over for planerne.

Strid om kirkegårdsbyggeri

1.200 nye boliger vil også skabe et behov for øget infrastruktur, mener borgergruppen, der ikke føler, at der er lavet en tilstrækkelig trafikanalyse i området.

Derudover føler Peter Nordholm Andersen, at borgerne i området var blevet lovet en 'nænsom tilpasning' - men det mener han ikke er det, han kan læse ud af kommunens planer.

- Vi synes ikke, der er lagt op til en nænsom tilpasning, som der blev lovet. Der er kommet rigtig mange høringssvar, og der har været borgermøde med op til 300 mennesker. Det, vi har oplevet, er, at der kommer flere og flere boliger oveni projektet, siger Peter Nordholm Andersen.