Unge er vilde med Aarhus

Vælger uddannelse på grund af det sociale liv i byen

Aarhus er populær blandt unge, der skal i gang med en uddannelse.

Ifølge en ny undersøgelse vælger mange studerende først og fremmest at tage en uddannelse på Aarhus Universitet på grund af byen og det sociale liv frem for det faglige og studierne.

Det er Aarhus Universitet selv, der står bag undersøgelsen blandt universitetets studerende. 79 procent af dem, der har deltaget i undersøgelsen svarer, at Aarhus som studieby i "nogen eller i høj grad" har haft betydning for valget af uddannelse. Det skriver Jyllands-Posten.

Undersøgelsen viser desuden, at Aarhus er så populær, at de unge, der ikke kommer ind på drømmestudiet, hellere vil blive i byen og finde et andet studium frem for at rejse til en anden by.

Formand for Studenterrådet på Aarhus Universitet, Thea P. Frederiksen, efterlyser lidt mere vovemod blandt de studerende, der vælger Aarhus Universitet på grund af dets placering:

- Det er meget naturligt, at mange tænker på familie og venner, når de vælger studieby, men jeg mener, at valget af uddannelse bør komme først. Man skal turde udfordre sig selv og så flytte til den by, hvor den rette uddannelse er, siger hun til avisen.