Unge ambassadører fejret med aktiv dag

Østjyske børn forsøger i det daglige at få deres venner til at bevæge sig mere i skolen. Onsdag blev deres frivillige indsats markeret

01:52

280 østjyske børn har det seneste år arbejdet som frivillige ambassadører på at få deres venner til at bevæge sig mere i løbet af skoledagen.

Jeg kender godt til det der med at være lidt alene nogle gange og bare gerne vil have nogle at lege med. Så er det rart, at vi ligesom kan komme og lege med dem. 

Lærke Hørdum, frivillig motions-ambassadør

Onsdag var de samlet på Idrætshøjskolen i Aarhus til forskellige aktiviteter. Arrangementet var tænkt som en belønning for at motivere deres kammerater til at bevæge sig noget mere.

Astrid Thomsen og Lærke Hørdum, der begge går i 5. klasse på Hadsten Skole, fortæller, hvorfor de er ambassadører. 

- Jeg synes, det kunne være sjovt at lege med nogle børn – få lavet noget i stedet for bare at sidde i frikvartererne, siger Astrid Thomsen.

Astrid Thomsen går i 5. klasse på Hadsten Skole.

Lærke Hørdum supplerer:

- Jeg kender godt til det der med at være lidt alene nogle gange og bare gerne vil have nogle at lege med. Så er det rart, at vi ligesom kan komme og lege med dem. 

Læs også Alice træner mod knogleskørhed: Jeg blev inspireret af Dronning Ingrids krumme ryg

Ann-Karina Overlade er projektleder i Dansk Skoleidræt, som er involveret i projektet med at få mere motion ind i skolen.

Hun peger på, hvor vigtigt det er, at børnene bevæger sig mere i løbet af skoledagen.  

- Børnene er for lidt aktive, siger hun.

Ann-Karina Overlade mener, at børnene har langt lettere ved at påvirke deres yngre kammerater:

- Hvis man står som voksen, bliver man tit betegnet som gammel i deres øjne. Det giver noget helt andet, når det er større børn, som gider bruge tid på dem, siger hun.

Zinedin Demirovic går i 6. klasse på Tilst Skole. 

Det kan nu godt nogle gange være svært at overbevise de andre om det vigtige i at bevæge sig, fortæller Zinedin Demirovic fra 6. klasse på Tilst Skole.

- Især når det er en 2. klasse, så vil de ikke altid høre efter, siger han og uddyber:  

- Nu til dags sidder mange med telefon og iPads, men det er lidt sjovere at få dem til at bevæge sig.

Øverst kan du se hele reportagen.