Ulykke: Mindes dræbt elev

Gymnasium afholder mindehøjtidelighed

Egaa Gymnasium meddeler på gymnasiets hjemmeside, at man vil afholde en mindehøjtidelighed for den 19-årige dreng, der natten til torsdag mistede livet, da han var på skiferie i Frankrig med 168 af sine gymnasiekammerater.

"Skolen påtænker at samle elever og pårørende til en mindre mindehøjtidelighed ved elevernes hjemkomst", står der på gymnasiets hjemmeside.

Skoleledelsen oplyser desuden, at der torsdag aften klokken 22 ankommer tre krisepsykologer, der skal tage sig af de 168 gymnasieelever.

Den afdøde 19-årige gik i 3.g på Egå gymnasium, og ifølge Ekstra Bladet blev han fundet klokken to natten til torsdag ude foran det sted, hvor eleverne boede i skisportsstedet Risoul:

- Den 19-årige var omtåget, men kontaktbar, da han blev fundet foran lejlighedskomplekset, fortæller Anders Højlund fra Danski, som sendte fire busser med Egå-eleverne af sted på skiferie for seks dage siden.

- Andre rejsende og en af vore guider kom hurtigt til stedet, og der var i første omgang ikke tale om panik, siger han til ekstrabladet.dk

Erklæret død på hospital
Den 19-årige blev bragt med ambulance til det nærmeste hospital i Briancon, hvor han senere blev erklæret død.

Ifølge Anders Højlund fra Danski har man endnu ikke detaljeret viden om omstændighederne før, under og efter den 19-årige Egå-elev blev fundet.

- Vi ved ikke, om han er faldet, eller hvad der ligger bag. Jeg har informationer om, at han formentlig ikke var ædru, men i hvor høj grad, han var beruset, og hvor meget beruselsen har at gøre med ulykken, kan vi endnu ikke sige noget om, siger han.

Alle elever på turen og familien til den omkomne er underrettet om dødsfaldet.