Tyvekoster for 700.000 kr.: Vaks borger filmede indbrudstyve

Borger satte politiet på sporet af indbrudstyve

Det var et sted her i Hasselager ved Aarhus, at indbrudstyvene bliv filmet. Foto: Google Maps

Østjyllands Politi har fundet tyvekoster til en værdi af cirka 700.000 kroner og er nu på sporet af to indbrudstyve, efter en borger var vaks med sin mobiltelefon i Hasselager.

En vågen borger opdagede mandag eftermiddag, at to mænd i gang med at begå indbrud i et hus i Hasselager ved Aarhus. Borgeren fandt mobiltelefonen frem og filmede i smug indbrudstyvene i aktion samt deres bil.

Videoen havnede på Politigården i Aarhus, og her kunne betjente genkende de to indbrudstyve, en mand på 22 år og en på 25 år.

LÆS OGSÅ: Tre betjente overfaldet med slag og spark 

- Det er rigtig godt, når folk har optaget sådan nogle ting, for det er et rigtig godt bevis, siger politiassistent Marianne Morgen fra Østjyllands Politi.

Massevis af tyvekoster
Tirsdag fik den 22-årige mand besøg fra politiet på sin bopæl. Manden var ikke hjemme, men betjente opdagede hurtigt, at der var en masse tyvekoster i form af blandt andet designmøbler og -lamper, elektronik, tøj og kosmetik til en værdi af cirka 700.000 kroner i hjemmet.

LÆS OGSÅ: 40-årig snuppet for spirituskørsel to gange samme nat

Foreløbigt har politiet kendskab til, at tyvekoster stammer fra fire indbrud i private hjem og firmaer, men det forventes, at det antal bliver større i takt med at tyvekosterne undersøges.

Hverken den 22-årige eller den 25-årige er anholdt i sagen, men mon ikke det kun er et spørgsmål om tid, før det lykkedes for politiet at hive dem ind til en snak.