Trusler og joints: Unge i Prag

Buschauffør chokeret over unges opførsel

Foto: Privatfoto

1 af 3

En buschauffør er chokeret over en gruppe unge primært fra Langkær Gymnasium i Tilst ved Aarhus, som han netop har kørt til den tjekkiske hovedstad, hvor de skal holde vinterferie.

Joints, svineri og trusler blev en del af den godt 1.000 kilometer lange køretur fra Aarhus til Prag.

- Det var en uhyggelig oplevelse, siger buschaufføren Leif Rolle Pallesen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

De seneste år har danske unge været til gene i Prag, som er et yndet feriested for gymnasieeleverne i vinterferien. Her drikker nogle sig fulde og skaber problemer i nattelivet i en grad, at tjekkisk politi igen i år har bedt dansk politi om at sende et par betjente til den tjekkiske hovedstad.

For en busfuld unge i 16-20 års alderen fra Aarhus-området begyndte problemerne allerede, inden de havde passeret grænsen til Tyskland.

Det fortæller den ene af de to buschauffører, som kørte med dem.

Blandt andet blev der røget joints og cigaretter på 1. salen i bussen, og derfor blev politiet tilkaldt, allerede inden bussen havde forladt Danmark.

Ifølge buschaufføren ville ingen erkende, at det var dem, og bussen kørte videre.

- De dækkede over hinanden, og der var sågar en, der skubbede mig og sagde, at jeg nu bare skulle opføre mig ordentligt, siger Leif Rolle Pallesen, der også fik af vide, at de ville komme efter hans mor, far og børn.

Han fortæller, at bussen lignede en svinesti, hvor omkring 25 stykker tyggegummigummi var trådt ned i gulvet, hvor der også var skrald, cigaretskodder, tomme sprutflasker og meget andet.

- Det tog tre timer at rydde op, efter de havde forladt bussen, og det var kun overfladisk. Jeg fyldte fire store sorte sække, og det var anden eller tredje gang, jeg ryddede op efter dem på turen, siger Leif Rolle Pallesen, der er chokeret over, hvordan de unge behandlede bussen.

De unge er sat af i Prag, og Leif er atter hjemme i Danmark, hvor bussen skal gøres helt ren, inden et nyt hold unge skal køres til Prag.

Og senere på ugen skal han så hente de samme unge fra Langkær Gymnasium og køre dem tilbage til Danmark igen. Ikke ligefrem en tur, som han ser frem til.

- Det kunne være rart, hvis der var en vagt med på køreturen, siger Leif Rolle Pallesen.

Ved du noget om sagen, eller var du i bussen, der kørte fra Aarhus mod Prag lørdag aften, så hører vi gerne fra dig via redaktion@tv2oj.dk