Truet til at melde sig ud LA

Lokal spidskandidat har forladt sit parti

Lokalpolitikeren Carsten Kruuse har meldt sig ud af Liberal Alliance i Aarhus. Det sker efter, at politikeren i morges modtog en sms fra et højerestående medlem af partiet.

- Her til morgen modtog jeg en sms fra én længere oppe i systemet på landsplan, som spørger, om jeg er enig i, at det, den daværende formand Viggo Dahm og jeg har udtalt i pressen, er skadeligt for partiet. Det mener jeg ikke. Og når man anlægger vendingen "til skade for partiet", så jeg er godt klar over, hvad han lægger op til, og man kunne godt opfatte den som en trussel, siger Carsten Kruuse ifølge Jyllands-Posten.

Carsten Kruuse var indtil mandag formiddag byrådskandidat for Liberal Alliance og bestyrelsens favorit som spidskandidat i Aarhus.

Der har den seneste tid været en ulmende uro i partiet, hvor ungdomsafdelingen har anbefalet Lars Boje Mathiesen som partiets spidskandidat, mens bestyrelsen har ønsket Carsten Kruuse.

Det hele kulminerede i weekenden, hvor formanden Viggo Dahm søndag valgte at trække sig fra bestyrelsen. Samtidig valgte næstformand Søren Groth-Andersen og kasserer Flemming Nielsen at trække sig.