Til kamp mod madspild
Sådan undgår cateringfirma at fodre skraldespandene
Det aarhusianske cateringfirma DinnerdeLuxe er gået til kamp mod madspild.
Firmaet i Hasselager laver dagligt mad til 8.000 ansatte på en lang række virksomheder. Ved hjælp af et madspildsprogram er det lykkedes DinnerdeLuxe at begrænse mængden af mad, der havner i skraldespanden.
Programmet er udarbejdet i samarbejde med Agrotech i Aarhus. Det går i alt sin enkelthed ud på ikke at lave mere mad, end folk kan spise.
På de 150 virksomheder, som modtager mad fra DinnerdeLuxe, bliver maden i en periode vejet både før og efter, at den bliver stillet frem i kantinen. På den måde finder kokkene ud af, hvor meget mad der er brug for.
Se: Storindkøb fører til madspild
Der er næsten gået et år, siden DinnerdeLuxe gik i gang med sit madspildsprogram. Effekten kan tydeligt mærkes i køkkenet i Hasselager, hvor der i dag bestilles mindre mad hjem end tidligere.
- Allerede i det år, vi har kørt det, er vi kommet helt op på at spare cirka 100 tons. På sigt har vi en formodning om, at vi kan nå helt op omkring 600 tons, siger direktør i DinnerdeLuxe René Laursen til TV 2 | ØSTJYLLAND.
I videoen øverst i artiklen kan du se mere om DinnerdeLuxes kamp mod madspil.