Terma fyrer 50 ansatte

Forsvarsvirksomheden Terma med hovedsæde i Lystrup ved Aarhus har tirsdag varslet opsigelser svarende til 50 funktionærstillinger.

Den højteknologiske virksomhed slanker organisationen og har onsdag varslet opsigelser svarende til cirka 50 funktionærer. Det sker efter, at flere forventede ordre ikke er kommet i hus.

Det oplyser Terma, der udvikler produkter og systemer til civile, militære og sikkerhedsmæssige formål, i en pressemeddelelse.

Opsigelserne sker, selvom Terma med udgangen af februar afslutter regnskabsåret 2020/21 med forventningen om, at det bliver med et tilfredsstillende resultat og med forventning om tilsvarende godt resultat i budgetåret 2021/22.

Ordrer er udeblevet

Dog oplyser Terma, at virksomheden på nogle områder ikke har har fået de forventede ordrer. Det skyldes ifølge Terma blandt andet, at to store flådeprogrammer i Sydøstasien er udskudt på ubestemt, lyder det i pressemeddelelsen.

- Vi forsøger at finde og tilbyde andre jobmuligheder internt, men det er desværre ikke muligt at undgå̊ afskedigelser. Med op mod tyve forskellige applikationsområder vil der fra tid til anden være områder, der bliver ramt af aktivitetsnedgang, siger Jes Munk Hansen, CEO i Terma, i meddelelsen.

Ifølge Jes Munk Hansen vil opsagte medarbejdere få hjælp til at finde nyt arbejde.
Ifølge Jes Munk Hansen vil opsagte medarbejdere få hjælp til at finde nyt arbejde. Foto: Terma

Terma har ca. 1.700 medarbejdere globalt, heraf cirka 700 i Lystrup og cirka 175 i Herlev.

De 50 afskedigelser skal findes i de to danske afdelinger, og det er endnu for tidligt at sige, hvordan fordelingen her bliver, oplyser Terma.

- Det er i sådan en situation min opgave at sikre, at vi tilpasser vores kapacitet til aktivitetsniveauet. Det er virkelig ærgerligt at sige farvel til dygtige medarbejdere men nødvendigt, siger Jes Munk Hansen.