Teknologi for alle

Elever i specialklasse skal lære andre om 3D-printere

02:26

1 af 2

På Vorrevangsskolen i Aarhus har de vendt det hele på hovedet.

I stedet for, at skolens specialklasseelever er dem, der skal have hjælp af andre, er eleverne nu dem, der er hjælpen.

Skolen har i samarbejde med virksomheden Innovation Lab og Aarhus Kommune lavet et helt nyt projekt, der skal gøre skolens specialklasseelever til ressourcer.

I dag indviede skolen et kreativt værksted, SpecSpace, med alt inden for den nyeste teknologi som for eksempel 3D-printere og digitale klaverer.

Specialklasseeleverne er de eneste, der er blevet oplært i at bruge teknologien, så det er nu deres opgave at guide de andre elever.

- Det er noget, hvor man skal bruge sin kreativitet og sine hænder, og så er det egentlig kreativiteten, der sætter grænser for, hvad man kan bruge det til, siger Mette Nielsen, afdelingsleder for specialklasserne, til TV 2 | ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Tanken er, at det er lidt den omvendte inklusion. Det er som regel altid specialklassebørnene, man tænker, skal inkluderes i almenverdenen, men her har vi faktisk tænkt det lidt anderledes.

Det er specialeleverne som superbrugere, der skal vedligeholde det kreative værksted.

Når skolens elever har lært at bruge teknologien, bliver der mulighed for, at også andre skoler end Vorrevangsskolen skal kunne nyde godt af faciliteterne.

Se mere i tv-indslaget øverst på siden.