Tekniske uddannelser bliver styrket

Erhvervsakademi Aarhus og Aarhus Maskinmesterskole har indgået en forpligtende samarbejdsaftale om udbud af videregående tekniske uddannelser

Rektorerne for Erhvervsakademi Aarhus og Aarhus Maskinmesterskole, Christian Mathiasen (t.v.) og Anders Hanberg Sørensen, besigtiger en af de Formel-racerbiler, som de studerende på autoteknolog-studiet arbejder med.

Rektorerne for Erhvervsakademi Aarhus og Aarhus Maskinmesterskole har underskrevet en officiel samarbejdsaftale.

Aftalen er indgået med et ønske om at fortsætte arbejdet med at tilføre flere videregående tekniske uddannelser i Aarhus. Flere tekniske uddannelser er allerede i støbeskeen.

- Det er vores ambition, at vi i fællesskab understøtter det østjyske erhvervsliv ved hele tiden at tilstræbe at efterkomme erhvervslivets behov for kvalificeret arbejdskraft inden for det tekniske område. Det er vores fornemste opgave, siger Anders Hanberg Sørensen, der er rektor for Aarhus Maskinmesterskole, i en pressemeddelelse.

Samarbejdet mellem de to aarhusianske uddannelsesinstitutioner blev begyndte allerede i sommeren 2014, hvor de i fællesskab lancerede uddannelsen til automationsteknolog.

Nye uddannelser er populære

Erhvervsakademiet har haft udbudsretten, men det er maskinmesterskolen, som står for den daglige drift, i sommeren 2015 oplevede Aarhus et af landets bedste optag af de steder, hvor uddannelsen udbydes.

Det var også i sommeren 2015 at seneste skud på stammen kunne se dagens lys - nemlig autoteknolog-uddannelsen. Nu er endnu der tre nye uddannelser på vej.

Det drejer sig om produktionsteknologi, som blandt andet handler om design, udvikling og konstruktion af maskiner og anlæg, produktionsplanlægning og kvalitetsstyring.

Derudover planlægger de to uddannelsesinstitutioner at lancere to akademiuddannelser inden for henholdvis automation og elinstallation, begge med forventet opstart i sommeren 2016.