Tænketank for billedkunst har rapport klar

Sidste år nedsatte rådmand Rabih Azad-Ahmad (RV) en tænketank for billedkunst i Aarhus - den har nu tænkt færdig

Sidste år nedsatte rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad (RV), en tænketank, der skulle klarlægge billedkunstens muligheder i Aarhus.

Den rapport er nu klar.

- Jeg er glad for, at det store arbejde, som Tænketanken for billedkunst har udført, og som nu er offentligt. Der er rigtig mange gode tanker og ideer i rapporten, og jeg vil gerne rose Tænketanken for dens indsats. De har som fagfolk en helt anden indsigt i miljøerne, som er værdifuld for byen. Vi arbejder i øjeblikket med at udforme den kommende kulturpolitik, og Tænketankens arbejde har stor betydning i den proces," siger Rabih Azad-Ahmad i en pressemeddelelse.

Talent: Unge kunstnere får lov til at udstille på Aros

Rapporten bliver præsenteret den 8. marts ved et møde i Remisen i Godsbanen fra 19 til 21. Alle interesserede er velkomne til at møde op.

Blandt tænketankens anbefalinger er, at Aarhus Billedkunstcenter og Art Weekend Aarhus skal styrkes, at der i erhvervsvirksomheder og i kommunale projekter skal etableres kunstneriske stillinger og at Det Jyske Kunstakademi bliver fuldt statsstøttet.

Du kan læse hele rapporten her.