Sukkersygepatienter venter i månedsvis på kørekort: - Amatøragtigt

Kommende bilister med sygdomme som eksempelvis diabetes skal have en lægeerklæring godkendt af politiet, men der er ofte mange måneders ventetid

02:03

VIDEO: Sukkersygepatienter oplever, at det tager måneder, før deres lægeerklæring får grønt lys af politiet, så de kan kommer til køreprøve.

Kevin Frederiksen må kun køre, når hans kørelærer er ved hans side, selvom han egentlig kunne have haft sit kørekort d. 5. juni.

Han har nemlig diabetes, og derfor skal han have en godkendelse fra embedslægen, men godkendelsen skal gå gennem politiets administrative center i Holstebro

- Vi fik at vide, at vi kunne risikere at skulle vente op til et halvt år, før vi får svar. Jeg synes simpelthen ikke, det kan passe, at bare fordi, jeg har sukkersyge, at jeg så skal straffes og vente i sindssygt lang tid, siger Kevin Frederiksen til TV2 ØSTJYLLAND. 

Jeg synes, det er amatøragtigt. Jeg har jo ikke selv valgt at have sukkersyge.

Kevin Frederiksen

Han er langt fra den eneste, der har været i den ærgerlige situation, der skyldes det omfattende bureaukrati.

Læs også Bilist kørte 68 km/t for stærkt i byzone: - Bindegalt

- Jeg havde to elever sidste år, hvoraf den ene af dem havde haft et epileptisk anfald, da hun var syv år gammel. Det tog i hvert fald otte måneder, inden hendes lægeerklæring blev godkendt, siger Vibeke Vesterhouen, der er Kevin Frederiksens kørelærer.

Det koster tid og penge

Selvom han ikke kan gøre noget ved den lange ventetid på, at lægeerklæringen går igennem, er han stadig påbudt at vedligeholde sine køreevner. Og det betyder, at han skal have ekstra køretimer så længe. 

Læs også Kaja Hansen tager på kørekursus hvert år: Vigtigt at holde det ved lige

Og skulle lægeerklæringen blive afvist, er de ekstra timer på egen regning.

- Jeg synes, det er amatøragtigt. Jeg har jo ikke selv valgt at have sukkersyge. Man føler sig også en smule sat til side, siger den – højst sandsynligt - kommende bilist.

Sidst Kevin Frederiksen var i kontakt med politiet i Holstebro, der skal godkende lægeerklæringen, fik han at vide, at sagen muligvis var blevet væk.

Vi ville gerne have spurgt Midt og Vestjyllands Politi om, hvorfor der kan gå op til et halvt år, før kronisk syge som Kevin Frederiksen kan få sit kørekort. Men det har i dag ikke været muligt.