Strejken fortsætter onsdag

SOSU'er strejker i strid med overenskomst

04:39

1 af 2

De strejkende social- og sundhedsassistenter på de aarhusianske plejecentre fortsætter strejken i morgen. Det besluttede de på et stormøde i Viby her til aften. 

De ansatte har nedlagt arbejdet i protest mod dårlige arbejdsforhold og udsigt til yderligere besparelser.

I følge flere af de 110 fremmødte ved stormødet er de parate til at fortsætte den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse, selvom det kan koste dem jobbet.

- Mine etiske grænser er nået. Hvis Aarhus Kommune vælger at sige: "Vi vil ikke have dig," så må jeg jo tage konsekvensen af det, siger SOSU-assistent Gitte Jensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Sympati fra pårørende

Allerede i går valgte de ansatte på Ceres Huset at gå hjem, og i dag fik de så opbakning fra ansatte på plejehjemmene i Carl Blochsgade, Møllestien, Bjerggaarden, Skelager og Ankersgade. Altså i alt seks plejecentre.

I Ceres Huset blev der i dag holdt møde for de pårørende til beboerne. Her bakkede flere af de pårørende op omkring personalets beslutning om at strejke.

- Det har jeg det rigtig godt med, for jeg synes, de sætter fokus på et problem, som jeg har prøvet at påpege overfor ledelsen igennem halvandet år, siger en af de pårørende, Pia Sørensen.

Rådmand for Sundhed og Omsorg, Thomas Medom, siger i dag til TV 2 | ØSTJYLLAND, at han ikke kan eller vil stille op til interview.

Se indslaget herover, og hør et interview med formanden for FOA i Aarhus, Kirsten Normann Andersen.