Straffes ikke efter opdatering

27-årig mand fra Aarhus straffes ikke efter opslag på Facebook i kølvandet på terrordrabene i København

Genrefoto. Foto: Colourbox

Det var ikke strafbart, da en 27-årige aarhusianer med palæstinensisk baggrund lavede en hyldest til den formodede gerningsmand bag terroranslaget i København, oplyser Anklagemyndigheden.

Den 27-årige mand skrev på sin Facebook-profil 16. februar blandt andet:

"Vi er alle Omar" og "JE SUIS Omar".

- Jeg har i min afgørelse lagt særlig vægt på, at den 27-årige har forklaret, at opslaget på Facebook på ingen måde var ment som en støtte til den formodede gerningsmand, oplyser statsadvokat Jan Recekendoff i en pressemeddelelse.

- Tværtimod har den 27-årige taget afstand fra terroren i Købehavn. Samtidig fremtræder den opslåede tekst og den konkrete ordlyd ikke i sig selv klokkeklart som en billigelse af terroren.

Se: 30 opdateringer undersøges

- Der er samlet ikke bevis på, at han bestemt havde indset, at ytringen fremtræder som en billigelse. Derfor bliver der ingen straffesag, siger statsadvokat Jan Reckendorff.

Omar Abdel Hamid El-Hussein, der menes at stå bag skyderierne, døde tidligt søndag 15. februar efter en skudveksling med politiet ud for Svanevej 1 ved Nørrebro Station i København.

Østjyllands Politi er i øjeblikket i gang med at efterforske yderligere 30 henvendelser om ytringer på de sociale medier i kølvandet på terrorangrebet i København.