Stort underskud i Snow Park

Arrangør ærgrer sig over projektets dårlige økonomi

Det var et projekt, som kunne være svært at forestille sig på forhånd. En kæmpe skibakke midt i Aarhus, hvor folk havde mulighed for at kælke og stå på snowboard og ski.

Ikke desto mindre blev Aarhus Snow Park en realitet og åbnede for første gang dørene for gæster i november sidste år - midt mellem Musikhuset Aarhus og kunstmuseet ARoS.

Nu er sneen for længst væk, og sporene efter kælkebakken er rent fysisk forsvundet. Tilbage er nu et økonomisk efterslæb på godt og vel to millioner kroner.

Se også: Officielt: Aarhus får en snepark

Det fortæller Atle Stehouwer, som er en af arrangørerne bag Aarhus Snow Park, til TV 2 | ØSTJYLLAND:

- Det ligner umiddelbart en konkurs, men der er ikke nogen, der har meldt det endnu.

Årsagerne til, at Aarhus Snow Park ikke blev en succes, hvad angår økonomien, er mange, fortæller Atle Stehouwer. Første udfordring, som skiparken gik i møde skyldtes en forsinket opstart.

Maskinerne, der skulle producere sne, ankom for sent fra Finland og derefter rullede udfordringerne ellers som en snebold:

- Det er aldrig lavet før, så vi havde ikke nogle erfaringer, vi kunne bruge. Der har været rigtig mange udfordringer, siger Atle Stehouwer.

Se også: Gratis fald på halen

Om der igen kommer en skipark i Aarhus, vil Atle Stehouwer ikke afvise.

- Én ting er sikkert. Det kommer ikke til at ske i år - og det vil heller ikke blive på samme placering.

Aarhus Kommune havde stillet en underskudsgaranti på 250.000 kroner, hvoraf størstedelen er blevet brugt på at genetablere området.