Stort fremmøde - SMS-sagen fortsætter

Fredag fortsatte retssagen mod Aarhus Havns tidligere dirktør og ledende medarbejder

02:00

1 af 2

Der var stort fremmøde til dagens retsmøde i Aarhus, hvor tidligere direktør for Aarhus Havn og en ledende medarbejder sidder på anklagebænken i en opsigtsvækkende retssag om aflæsning af SMS'er på medarbejdernes arbejdstelefoner.

Tre kranførere blev fyret tilbage i 2012, da ledelsen anså indholdet i de læste sms'er for at være mobning. Herefter har der været en lang kamp om at få taget sagen op.

- Jeg synes, det har været dejligt, for det har været en ufattelig hård, lang og sej kamp at komme hertil, siger tidligere kranfører Frants B. Rasmussen.

Kommune sagde god for at læse sms'er

Torsdag blev vidnerne hørt i retten, og fredag var det tid til, at forsvarere og anklager afgav deres procedurer.

Anklageren lagde vægt på, at de omtalte SMS'er er lukkede og private beskeder. Selvom de lå på en arbejdstelefon, er der intet bevis for, at korrespondancen tilhører Aarhus Havn.

Dermed mener anklageren, at det var forkert at åbne og læse beskederne, og han går efter en bødestraf på 20.-25.000 kroner til Aarhus Havn og 5.-10.000 kroner til de to tiltalte.

- Jamen, jeg synes, det er gået rigtig godt. Det eneste, jeg må udtale mig om, er processen, og vi har nu fået forelagt beviserne for retten, og nu skal retten tage stilling til, hvad resultatet i givet fald skal være, siger Jakob Berger Nielsen, der er anklager for statsadvokaten i Viborg.

Tidligere ansat glæder sig til retssag

Samtlige tre forsvarere har anmodet om frifindelse. Ifølge den tidligere havnedirektørs advokat, var det i orden at læse SMS'erne.

- Der var tale om en konkret mistanke om konkret illoyal adfærd fra en medarbejders side, og så handler man jo som virksomhed ud fra det, siger forsvarer Jacob Schall Holberg.

TV 2 | ØSTJYLLAND har i dag forgæves forsøgt at få en kommentar til sagen fra den tidligere havnedirektør Bjarne Mathiesen.

Der afsiges dom i sagen fredag i næste uge, den 18. september.

Se mere om retssagen i TV-indslaget øverst på siden.