Stort fremmøde - SMS-sagen fortsætter

Fredag fortsatte retssagen mod Aarhus Havns tidligere dirktør og ledende medarbejder

Der var stort fremmøde til dagens retsmøde i Aarhus, hvor tidligere direktør for Aarhus Havn og en ledende medarbejder sidder på anklagebænken i en opsigtsvækkende retssag om aflæsning af SMS'er på medarbejdernes arbejdstelefoner.

Tre kranførere blev fyret tilbage i 2012, da ledelsen anså indholdet i de læste sms'er for at være mobning. Herefter har der været en lang kamp om at få taget sagen op.

- Jeg synes, det har været dejligt, for det har været en ufattelig hård, lang og sej kamp at komme hertil, siger tidligere kranfører Frants B. Rasmussen.

Kommune sagde god for at læse sms'er

Torsdag blev vidnerne hørt i retten, og fredag var det tid til, at forsvarere og anklager afgav deres procedurer.

Anklageren lagde vægt på, at de omtalte SMS'er er lukkede og private beskeder. Selvom de lå på en arbejdstelefon, er der intet bevis for, at korrespondancen tilhører Aarhus Havn.

Dermed mener anklageren, at det var forkert at åbne og læse beskederne, og han går efter en bødestraf på 20.-25.000 kroner til Aarhus Havn og 5.-10.000 kroner til de to tiltalte.

- Jamen, jeg synes, det er gået rigtig godt. Det eneste, jeg må udtale mig om, er processen, og vi har nu fået forelagt beviserne for retten, og nu skal retten tage stilling til, hvad resultatet i givet fald skal være, siger Jakob Berger Nielsen, der er anklager for statsadvokaten i Viborg.

Tidligere ansat glæder sig til retssag

Samtlige tre forsvarere har anmodet om frifindelse. Ifølge den tidligere havnedirektørs advokat, var det i orden at læse SMS'erne.

- Der var tale om en konkret mistanke om konkret illoyal adfærd fra en medarbejders side, og så handler man jo som virksomhed ud fra det, siger forsvarer Jacob Schall Holberg.

TV 2 | ØSTJYLLAND har i dag forgæves forsøgt at få en kommentar til sagen fra den tidligere havnedirektør Bjarne Mathiesen.

Der afsiges dom i sagen fredag i næste uge, den 18. september.

Se mere om retssagen i TV-indslaget øverst på siden.

80_percent

play Biolog: Vi skal turde tro på, at dyrene kan passe sig selv

bil og josefine

Cykelsti stopper brat: Cyklister må køre på fragthovedåre

Omsorg (3)

Kolleger rørt til tårer: Hospice-sygeplejerske anerkendt med omsorgspris

HUSK PSYLLIUM-FRØSKALLER

Tilbagekalder naturlægemiddel: Tre er døde

def_thumb,50_percent

play På en villavej levede en mand i et affaldsbjerg, indtil naboerne gjorde et ubehageligt fund

Skærmbillede 2021-04-15 kl. 13.52.05

Veteranbus kendt fra TV: Nu kan den blive din

Dagens mest læste