Stor arkitektur til Gellerup

Nyt informations- og aktivitetscenter skal oplyse borgerne om forandringerne i Gellerup

Gellerup får i forbindelse med helhedsplanen nyt informations- og aktivitetscenter, hvor alle aarhusianere og andre interesserede kan hente viden om forandringerne i Gellerup.

- Vi ønsker at stå for en åben og ærlig kommunikation, ikke mindst over for beboerne, hvis daglige liv bliver påvirket af helhedsplanen. Men også over for omverdenen, siger projektchef Ole Bech Jensen fra Brabrand Boligforening i en pressemeddelelsen.

- Med vores kommende informations- og aktivitetscenter bliver vi både synlige og tilgængelige. Det giver et fantastisk afsæt for dialogen om at skabe en international bydel for hele Aarhus, fortsætter han.

Informations- og aktivitetscentret skal fungere som præsentationsrum for helhedsplanen, og derudover bliver der mulighed for socialt samvær med en café og et sceneområde, som kan bruges til debat- eller kulturelle arrangementer.

Indrettets i skibcontainere

Selve centret ser ud til at blive lidt af en arkitektonisk perle.

Et bedømmelsesudvalg har valgt et forslag fra entreprenørvirksomheden Enemærke & Petersen, som har sat tegnestuen Arkitema på opgaven sammen med ingeniørfirmaet Viggo Madsen.

Derudover har en arkitektstuderende gennem en tidligere konkurrence blandt studerende leveret grundidéen til designet.

Det er der kommet en cirkelrund bygning ud af med et karakteristisk rødt tag, hvor kernen i bygningen dannes af ombyggede skibscontainere.