Stop for gult eller få en bøde

Kommunen og politiet går sammen om ny trafikkampagne

01:55 Luk video

Politiet i Aarhus og kommunen vil bekæmpe, at bilister bare træder på speederen, når trafiklyset viser gult.

Politiet i Aarhus ser i denne uge for alvor rødt og stanger en bøde på 1000 kroner ud, når bilister kører over for gult lys.  Det sker som led i en kontrolkampagne sammen med Aarhus Kommune for at lægge en dæmper på alt for mange farlige situationer i trafikken.

- Der køres aggressivt i krydsene i Aarhus, og i stedet for at træde på bremsen, så trykker bilister på speederen. Og det går tit ud over de bløde trafikanter som fodgængere, knallerter og cyklister, siger kommunens projektleder Pablo Celis. 

Mandag morgen i myldretiden mellem klokken halv otte og halv ni kørte 18 bilister over for gult i krydset mellem Silkeborgvej og Ringgaden, selv om de kunne nået at stoppe. Fire kørte over for rødt, viste en stikprøve.

- Det gule lys er indrettet til, at den trafik, der er i krydset, kan afvikles, før der bliver grønt for de andre trafikanter. Men det er der efterhånden rigtig mange, der blæser på. Og det er en farlig tendens, som vi nu forsøger at bekæmpe, siger projektlederen.

Kun hvis en opbremsning er til fare, må bilisterne køre over for gult. Kører de over for rødt, får de både en bøde og et klip i kørekortet.

Politiets kontrol bliver fulgt op af en oplysningskampagne med foldere, som bilister får stukket ind under vinduesviskeren.

Folderen ligner en parkeringsbøde netop med det formål at givefolk en lille forskrækkelse.