Stjal to colaer: Skal nu smides ud af landet

En 28-årig rumæner havde forbud mod at opholde sig i Danmark, men gjorde opmærksom på sig selv på en tåbelig måde

Klokken 11.00 fremstilles en 28-årig rumænsk mand i grundlovsforhør, og Østjyllands Politi har en klar forventning om, hvad det ender med.

- Det bliver sandsynligvis 20 dages fængsel og et indrejseforbud i seks år, siger politikommissær Vagn Martinussen til tv2oj.dk.

Og hvad har man så gjort, for at bringe sig selv i sådan et uføre?

Den 28-årige mand er tidligere dømt for noget kriminelt i Danmark, og ved den lejlighed blev han vist ud af landet og fik indrejseforbud i to år. Det brød han, da han blev snuppet for tyveri i Aarhus onsdag.

Her stjal han noget så simpelt som to colaer, men det var altså nok til, at han blev opdaget af en butiksdetektiv, og at han derfor blev anmeldt til politiet.

Fængslet for ni væbnede røverier

Politiet konstaterede, at han havde overtrådt sit indrejseforbud, og sådan noget giver altså typisk 20 dages fængsel og et indrejseforbud, der sættes op til seks år.

Efter den sandsynlige afsoning i fængsel skal den 28-årige rejse ud af landet.

Politikommissær Vagn Martinussen understreger, at det altså ikke er selve tyveriet, der giver fængsel og udvisning, men at manden har overtrådt sit indrejseforbud. Til gengæld blev politiet opmærksom på det via det simple tyveri.