Stiller op til bispevalget

Henrik Wigh-Poulsen vil være biskop

Den nuværende biskop i Aarhus Stift, Kjeld Holm, stopper sommeren 2015 som biskop, og 55-årige Jens Maibom Pedersen har allerede meldt sig ind i kampen til at tage over efter Kjeld Holm.

Og nu melder også Henrik Wigh-Poulsen, der er domprovst i Odense, sig som kandidat til bispevalget, der vil finde sted til foråret.

- Der er præster og menighedsrådsmedlemmer i Aarhus Stift, der mener, at jeg er den rette. Det har jeg taget til efterretning, og jeg har besluttet mig at stille op. Jeg har en masse erfaring, som jeg kan bringe i spil, siger Henrik Wigh-Poulsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Han har blandt andet været præst i to landsogne, Lejrskov og Jordrup ved Kolding, i perioden 1989-1997 og domprovst over Fyns Stift og præst ved Odense domkirke og Graabrødre Klosterkirke fra 2008.

Kjeld Holm er en biskop, der ikke har tøvet med at blande sig i den offentlige debat.

-Der er kun én Kjeld Holm, og jeg har min måde at være på. Jeg vil også være en meget kommunikerende biskop som ham, hvis jeg bliver valgt, men hvordan jeg bliver, må jeg finde ud af efterhånden. Jeg mener, at en biskop skal kunne sige nogle ting og blive hørt. Har man noget på hjerte, skal man fortælle det, siger Henrik Wigh-Poulsen.

Han glæder sig nu til, at den kommende valgkamp bliver skudt i gang, hvor der stadig kan nå at melde sig flere kandidater på banen.

Henrik Wigh-Poulsen er født i Randers og vokset op i Vejlby og Ålsø ved Grenaa. Han er gift med gift med provst Grete Wigh-Poulsen og har tre sønner.