Spring køen over hos bageren

Nu er Dansk Supermarked og Danske Bank klar med ny, smart betalingsløsning

De fleste kender dem. De lange køer i weekenden, når alle andre også har besluttet sig for at tage til bageren for at hente morgenbrød.

Køerne skal nu være fortid - i hvert fald hos bageren i Føtex i Skejby og Viby ved Aarhus.

De to bagere er blevet udvalgt til at teste et helt nyt, mobilbetalingssystem, som er udviklet af Dansk Supermarked, Danske Bank og softwarevirksomheden Trifork.

I modsætning til betalingsløsningen Mobilepay, hvor kunden betaler for sine varer med sin mobiltelefon i butikken, så giver den nye såkaldte 'Order & Pay-løsning' mulighed for, at de morgenbrødshungrende kunder kan købe deres rundstykker og basser allerede inden, de tager af sted til bageren.

- Man bestiller sit morgentilbud i appen og angiver, hvor og hvornår man vil hente varerne. Betalingen foregår via MobilePay, som åbner automatisk. Når man har godkendt beløbet, får man en kvittering, som man blot skal vise, når man henter varerne hos føtex-bageren, siger Kenneth Nielsen, som er direktør for e-commerce og digital i Dansk Supermarked, i en pressemeddelelse.

For hurtigt at kunne betjene de kunder, der betaler for deres køb hjemmefra, bliver der hos bagerne oprettet en særlig hurtig-kø.

I første omgang er det kun de to aarhusianske Føtex bagere, der tilbyder Order & Pay, men idéen er ifølge Dansk Supermarked, at systemet skal udbredes til landets andre butikker, hvis kunderne tager godt imod det.

- Jeg er helt sikker på, at det her vil vinde frem - også i andre sammenhænge. Forbrugerne har et stort ønske om at spare tid, hvor det er muligt, siger Kenneth Nielsen.

Den nye app vil snart kunne downloades i App Store og Google Play ved at søge på 'Føtex Bager'.

20201013-144325-4-1920x1280we

Motorvej har lange udsigter: Nu er fire borgmestre gået sammen om ny idé

Vagn Christensen, Hovedgård Lokalråd

play 46 år uden togstop: Nu intensiverer tidligere stationsby kampen for at få toget tilbage

20200424-133559-L-1920x1280we

Doping og narkotika: Østjyllands politi finder stor gevinst på rockerborg

Skærmbillede 2021-01-27 kl. 14.24.56

Østjysk håndboldklub går nye veje for at give fans en autentisk oplevelse

Jan Karnøe, Horsens Fjord, sten

play480 tons sten skal sikre et bedre vandmiljø i fjord

Anders Pedersen, bagergården Hinnerup

play Fordobling af salget: Østjyderne mæsker sig i fastelavnsboller som aldrig før