Spiritusbilist nægtede at stoppe og påkørte politiet

Spirituskørsel førte til en varetægtsfængsling for en 61-årig mand, da han også påkørte politiet og blev sigtet for grov vold mod tjenestemand.

En 61-årig mand fra Harlev er blevet varetægtsfængslet i fire uger, efter han tirsdag aften blandt andet kørte spirituskørsel og påkørte politiet. Helt konkret er han sigtet for to tilfælde af grov vold mod tjenestemand, for at have lagt forhindringer i vejen for politiets arbejde og for at have kørt bil på trods af, at han er frakendt førerretten.

Politiet opdagede den 61-årige, da han ved 18-tiden kørte langsomt ud fra en sidevej til Skibbyvej i Harlev. Da betjentene havde mistanke om spirituskørsel, forsøgte de at få ham til stoppe ved hjælp af horn og lygter – herefter gik det dog helt skævt.

- Vi har tidligere fået anmeldelser om, at manden kører spirituskørsel, og derfor var vi i området, forklarer Janni Lundager, der er kommunikationsmedarbejder hos Østjyllands Politi.

Fremfor at stoppe kørte bilisten ind på en gårdsplads, hvor han kørte rundt ved lav hastighed. Her løb en betjent ud på siden af bilen, bankede på ruden og råbte til føreren, at han skulle stoppe. Det førte til, at betjenten fik slået ruden i stykker, hvorefter den 61-årige drejede skarpt til venstre, så betjenten slog sin finger og blev væltet omkuld.

Den anden betjent fortsatte i bil efter manden, der var kørt retur mod den vej, han kom fra. Her kørte manden midt på vejbanen, så patruljebilen ikke kunne komme på siden af ham.

Det lykkedes dog senere, selvom bilisten flere gange kørte ind i patruljebilen og ignorerede opfordringen til at stoppe. Til sidst stoppede den 61-årige dog bilen på en gårdsplads, hvor han blev anholdt.

Udover sigtelser for spirituskørsel og grov vold, blev den 61-årige også sigtet for dokumentfalsk ved at have indregistreret bilen i en andens navn. Bilen blev beslaglagt med henblik på konfiskation.

Manden kærede kendelsen til landsretten. 

20200513-145410-3-1920x1920we

play Borgmester indrømmer: - Beslutning om ekstra grødeskæring gik for stærkt

010321 Corona-dødsfald vtr 19.30.00_00_55_04.Still002

play Annettes mand og mor døde med COVID-19: Vil have datter med diabetes vaccineret nu

værtshus Vores Sted Nørregade Aarhus

For fem måneder siden var smitten som i dag, men alt var åbent - tog vi fejl dengang eller gør vi det i dag?

010321 Genåbning 17-18 VO.00_00_37_16.Still001

Første dag med genåbnede butikker: - Vi trænger til at komme ud

Lars Østergaard influenza

Overlæge: Om en uges tid kan smittetal begynde at stige

Gudenå Renseanlæg

Politikere i kovending til en halv milliard: Naboerne jubler