Spektakulær legeplads

Sallingfondene donerer syv millioner til kæmpe legeplads

En gigantisk, vestindisk havørn og en syv meter høj bjørn er nogle af de ting, børn og voksne kan opleve på en ny legeplads på havnefronten i Aarhus.

Aarhus Kommune opfører legepladsen med hjælp fra syv millioner fra Sallingfondene. Den står færdig i 2015, når Dokk1 åbner.

- Med legepladsens placering på Dokk1 kan man på samme sted få stimuleret og udfordret både krop og sjæl. Jeg glæder mig over, at det med Sallingfondenes hjælp er blevet muligt at realisere en spændende legeplads, som vil bringe både børn og voksne rundt i hele verden, siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø i en pressemeddelelse.

Også næstformand i Sallingfonden Karin Salling er glad for valget af legepladsen:

- Jeg er ikke i tvivl om, at legepladsen med sit overflødighedshorn af spændende tilbud vil blive modtaget med åbne arme af byens borgere.

Repræsenterer verdensdele

Legepladsen bliver opført i syv meters højde på det 4400 m2 store, udendørs dæk, der omkranser Dokk1. På dækket bliver der fem primære legeområder, der hver repræsenterer en specifik verdensdel, og tilbyder forskellige legemuligheder.

De fem områder forbindes med en jordomrejse rundt om huset, der markeres i dækket og krydres med fortællinger og sjove facts.

Legepladsen er målrettet hele familien som et sted, hvor børn og voksne kan lege sammen. I udformningen af legepladsen er der desuden lagt vægt på at give børn med særlige behov eller handicap.

Aarhus Kommune udskriver i forbindelse med opførelsen en navnekonkurrence. Har du et forslag til et navn til legepladsen, så skriv til dokk1@aarhus.dk inden den 9. maj 2014

Læs mere her: Hvad skal legepladsen hedde?