Spejdere rykker ind til de gamle på plejehjem

Efter sommerferien flytter den lokale spejdergruppe i Viby deres møder ind på Plejehjemmet Borgvold

Her er det billede fra rejsegildet på hytten tilbage i maj. Foto: Sisse Dupont - Aarhus Kommune

Sådan kommer den nye spejderhytte til at se ud. Foto: Sisse Dupont - Aarhus Kommune

1 af 2

Mødet mellem børn og ældre vil kunne hive op i de gamle spejderværdier om at hjælpe hinanden. Sådan lyder i hvert fald målet for Viby Spejderne, når de fremadrettet holder deres spejdermøde på et lokalt plejehjem.

Det er i Plejehjemmet Borgvolds sansehave, at den nye spejderhytte, hvor spejderne skal holde deres møder, onsdag blev indviet.

- Hytten på Borgvold bliver et sted, hvor vi kan hive op i de gamle spejderværdier om at hjælpe andre mennesker og give noget videre. Og så er det fedt at komme ud i nogle andre rammer, møde andre mennesker og være et andet sted. Det giver en masse energi i gruppen, siger gruppeleder hos Viby Spejderne, Nikolaj List.

Læs også Ung og gammel med grønne fingre mødes i haven

Også hos plejehjemmet vækker ordningen begejstring.

- Når der er folk i huset, så søger beboerne derhen hvor der er liv. De skal ud og se hvad der sker. Det har vi også oplevet, mens hytten er blevet bygget – så tager de lige jakken på og kommer ned for at følge med, fortæller forstander Tinne Bogø og fortsætter:

- Vi har de mest fantastiske rammer, som jeg tror, spejderne vil synes er fede at boltre sig i. Og de beboere, der har været spejdere og ved en masse om det, vil virkelig få deres tanker til at gå tilbage til deres spejdertid. Så det vil helt sikkert skabe noget samtale.

Og netop generationsmødet og de ting, det bringer med sig, er også en stor motivationsfaktor for spejderne.

00:17

På plejecentret Møllehjemmet i Auning fejrede de ældre for nylig Valdemarsdag med en lille dram. 

Luk video

- De unge får mødt en masse ældre mennesker, som kan have brug for noget hjælp, men som også kan bidrage og har en masse livserfaring – det er altid spændende for børn og unge mennesker at tale med ældre, som har nogle gode historier og livserfaringer, der skal fortælles videre, siger Nikolaj List.

Viby Spejderne har allerede planlagt et møde om måneden i hytten på Borgvold frem mod jul, men både spejdere og plejehjem håber på, at det udvikler sig til flere besøg, når først børn og ældre har lært hinanden at kende.

Det er primært børn mellem 6 og 13 år, der kommer til at benytte sig af hytten og være sammen med de ældre.