Søstre samler tusindvis af kroner ind til Knæk Cancer med plakater og pant

I Lystrup samler to søstre ind til Knæk Cancer med pant og hjemmelavede plakater.

I Lystrup er to søstre i fuld gang med at samle penge ind til Knæk Cancer.

Ella på 11 år har lavet en tegning, der er lavet til en plakat, mens Liva på 10 år har samlet flasker for at få penge til det velgørende formål.

- De har fulgt med i alle Knæk Cancer udsendelser de seneste år. Det var tilfældigt, at den ældste lavede en tegning, som vi synes var for flot til ikke at blive delt. Så valgte vi at lave en plakat, som vi kunne sælge og donere pengene til Knæk Cancer, fortæller Martin Skafte Møller, der er far til søstrene, til TV2 ØSTJYLLAND.

Ella Skafte Møller viser sin Knæk Cancer plakat frem.
Ella Skafte Møller viser sin Knæk Cancer plakat frem. Foto: Martin Skafte Møller (privatfoto)

Martin Møller kunne få 37 plakater trykt på sit arbejde, så hele salgsprisen på 250 kroner kan gå ubeskåret til Knæk Cancer. Ella fortæller, at der er en særlig grund til, at hun gerne vil støtte Knæk Cancer.

- Det er fordi min kanin døde af cancer, og fordi jeg så Knæk Cancer show i 2020 og blev påvirket af de fortællinger, som folk kom med. Derfor tænkte jeg på, hvordan jeg kunne hjælpe, siger hun.

Den yngre søster, Liva, ville også være med og begyndte at samle flasker for at kunne samle penge ind. Det er gået så godt, at hun snart runder de 10.000 kroner.

- Det har været sjovt, men også hårdt at hente rigtig mange flasker i min trækvogn og pante dem i Brugsen, siger Liva Møller.

Liv Skafte Møller med noget af den pant, hun har samlet sammen.
Liv Skafte Møller med noget af den pant, hun har samlet sammen. Foto: Martin Skafte Møller (privatfoto)

Og søstrenes hårde arbejde for Knæk Cancer varmer farens hjerte. Martin Møller har selv mistet tre bedsteforældre til kræft, og det er derfor en sag, der ligger hans hjerte nær.

- Jeg bliver da stolt over, at de tænker på andre mennesker. Og vil hjælpe, hvor de kan, siger han.

Og på spørgsmålet om, hvad de håber, at pengene kan gøre, er søstrene enig.

- Vi håber, at pengene vil hjælpe folk til at blive raske.