Skræmmer kunderne væk

Vil sætte en stopper hærværk og hashhandel

02:24

1 af 2

En række beboere og butiksejere i bydelen Rundhøj i det sydlige Aarhus går nu til kamp mod en gruppe unge, der skaber utryghed i området.

De lokale beboere og handlende føler sig voldsomt generet af en gruppe unge, som ofte opholder sig på Rundhøj Torv.

Ifølge de handlende sælger de unge stoffer på parkeringspladsen foran butikkerne, hvor de også har begået hærværk og knust vinduesruder.

Se: Hashhandlerne flytter rundt

Flere af butikkerne på Rundhøj Torv oplever, at kunderne bliver væk. De handlende frygter derfor, at de må dreje nøglen om, hvis ikke problemerne bliver løst.

- Det gør en bekymret, for det koster omsætningskroner. Kunderne snakker meget om det, og der er nogen, der bliver væk herfra, siger butiksejer Jens Christian Jensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Udvikler det sig, så er konsekvensen at vi bliver nødt til at trække stikket, og så lukker vi. Og begynder vi først at lukke fra en ende af, så dør centret.

Se: Var du ved Rundhøj Torv?

Også flere af de lokale beboere er ligesom butiksejerne bekymrede over de unge, der opholder sig i området i og omkring Rundhøj Torv.

- Jeg synes, det er sørgeligt. Myndighederne må gå ind og få stoppet det. Det har altid været et roligt kvarter herovre, siger Steen Laursen, der bor kort derfra.

Se mere i tv-indslaget øverst på siden.