Skole vinder integrationspris

Har succes med at få nydanske unge i arbejde

Foto: Fra Twitter

Med blomster og klapsalver blev Virksomhedsskolen Aarhus Havn onsdag hyldet på Aarhus Rådhus.

Skolen fik nemlig Aarhus Kommunes årlige integrationspris for sin indsats med at få unge nydanskere i arbejde.

Virksomhedsskolen Aarhus Havn er blevet til i et samarbejde mellem Aarhus Produktionsskole, NCC Construction og Aarhus Kommune og er blevet oprettet i forbindelse med byggeriet på Aarhus Havn.

Formålet med skolen er at give de unge mulighed for at være del af en arbejdsplads og afklare, hvilken uddannelsevej, de vil gå.

Ud af 73 unge, som har været igennem uddannelsesforløbet, har 27 efterfølgende begyndt på en byggefaglig uddannelse, mens andre har fået et skub til at søge ind på andre uddannelser.

Skolens succes skal nu udbredes til flere områder, mener fungerende rådmand for Sociale Forhold, Jan Ravn Christensen (SF). Han peger blandt andet på projekter som sygehusbyggeriet i Skejby og Helhedsplanen i Gellerupparken, som gode aktiveringsmuligheder for de unge:

- Det er hamrende vigtigt, at unge uddanner sig. Både for de unge selv og for samfundet. Derfor vil vi også indstille til Byrådet, at vi opretter flere virksomhedsskoler som en del af næste års budget, så flere unge kommer i uddannelse. Det kan jeg umuligt forestille mig, at nogen kan sige nej til," siger Jan Ravn Christensen.

Udover Virksomhedsskolen Aarhus Havn er der i forvejen allerede oprettet en virksomhedskole inden for detailhandel, hvor Kvickly, Aarhus Købmandsskole og Gøglerproduktionsskolen deltager.