Skimmelsvamp kan forsinke supersygehus

Det drypper fra vandrørerne i det nye supersygehus i Aarhus, og det har givet skimmelsvamp i nogle af bygningerne

Vandskaden blev opdaget i tre bygninger, der ellers var tæt på at være klar til patienterne.

Projektdirektør Frank Skriver Mikkelsen fra Det Nye Universitetshospital siger, at man har fundet 28 steder, hvor vandet er trukket ud i væggene.

- Det er utrolig irriterende, at vi så tæt på færdiggørelsen af byggeriet render ind i skader som den her, siger Frank Skriver Mikkelsen til DR Østjylland.

Alvorlige skader

Utæthederne er fundet ved nogle blandingsbatterier, der er bygget ind i væggene, og det har allerede givet alvorlige skader.

- Vi har konstateret nogle steder, hvor der er skimmelsvamp, siger Frank Skriver Mikkelsen.

Det er vvs-håndværkerne, der opdagede fejlene, da de åbnede for vandet for at prøve bygningernes blandingsbatterier af.

- Når de har trykprøvet dem, er der nogle, der har været utætte, og de har dryppet i større eller mindre omfang, siger Esben Malling fra fagforeningen Blik og Rør til DR Østjylland.

Byggesjusk for millioner

Blandingsbatterierne er brugt i mindst tre bygninger på i alt 30.000 kvadratmeter, og derfor kan det være galt flere steder end de 28 steder, som er fundet indtil nu.

Nervøs for omfanget

- Vi er nervøse for, at omfanget kan være endnu større, og vi skal have gået alle vores blandingsbatterier igennem i nybyggeriet, siger Frank Skriver Mikkelsen.

Åbningen af de tre bygninger er allerede halvandet år forsinket, fordi der blandt andet har været problemer med betonen, som gjorde gulvene porøse. Den nyeste åbningsdato var sat til februar næste år, men efter den nye vandskade er det ikke sikkert, at det kan nås.

- Det vil potentielt betyde et par måneders udsættelse, alt efter hvor stor skadens omgang er, siger han.

Det er el- og vvs-koncernen Bravida, der har sat blandingsbatterierne op, og her har man ingen kommentarer til sagen.

Kilde: DR Østjylland