Skal lære at sælge sig selv

Iværksættere på workshop i Filmbyen

02:01

1 af 2

Østjyske iværksættere var i dag samlet i Filmbyen i Aarhus for at få sat turbo på deres firmaer. Og med god grund. De danske iværksættere klarer sig nemlig ikke specielt godt.

Kun 52 procent af de danske iværksættere eksisterer stadig efter to år. 68 procent af dem er enkeltmands- virksomheder, som ikke ansætter nogen. Og Danmark ligger på en sølle 10. plads blandt verdens udviklede lande, når det gælder om at skabe gode betingelser for iværksættere.

Og drømmer man om at starte egen virksomhed indenfor de mere kreative fag - så er det faktisk endnu sværere, lyder det fra Creatice Business Booster, som står bag workshoppen i Filmbyen.

De lærer hvordan de skal formidle deres forretningsidé, hvis de skal ud at tale med investorer. De lærer noget omkring salg og de lærer noget om netværk, fortæller Thomas Ken Christiansen, der er koordinator hos Creative Business Booster.

Tre af dagens deltagere var Thor Emil Boicen, som har startet Gastro Bike og Dion Rasmussen og Daniel Bè, som har startet INARIMUSIC. Mød de tre iværksættere i videoen øverst.